Anna Codina, de Can Codina, homenatjada per la Diputació de Barcelona

És una de les 57 pageses, ramaderes i elaboradores distingides per treballar amb productes singulars de la demarcació

Dimecres, 08/11/2023

La Diputació de Barcelona va retre homenatge aquest dimarts a 57 dones empresàries (pageses, ramaderes, elaboradores...) de la Xarxa de Productes de la Terra pel seu talent, esforç i compromís en la conservació del patrimoni agroalimentari local, donat que totes treballen amb algun dels 55 productes singulars de la demarcació. Es tracta de varietats que tenen unes característiques pròpies i excepcionals sovint arrelats a una comarca o territori molt concret.

Homenatge Dones Diputació

Una de les homenatjades ha estat la taradellenca Anna Codina, de Carnisseria Codina. Des de la Diputació, destaquen que "des de 1989 elaboren tot tipus d'embotits curats, com la somalla, i cuits, seguint sempre les receptes tradicionals de la terra".

La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, va lliurar dimarts les distincions en el marc del Gastronòmic Forum Barcelona, on aquests dies participen diverses empreses de la Xarxa de Productes Terra.

La Xarxa de Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona, agrupa més d'un miler d'empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la demarcació de Barcelona.

A més de Codina, s'han distingit altres osonenques: Conxita Morell, de Pastisseria Bruguer (Vic); Gemma Prat, de Fussimanya (Tavèrnoles); Eva Carmona, d'El Circell (Gurb), i Emi Codinachs, de Banc de llavors de Roda de Ter.