Amadeu Carbó i Osonament, protagonistes dels Tonis

El folklorista i escriptor serà el Convidat d'Honor, mentre que l'entitat rebrà el Toni d'Honor.

Dissabte, 11/01/2020

Els Tonis de Taradell ja han anunciat dos dels protagonistes que tindrà la festa aquest cap de setmana. D'una banda, s'ha anunciat que Amadeu Carbó serà el Convidat d'Honor, que recau en una persona que fomenta la cultura i els valors de la terra o el món rural. Se l'ha escollit a ell "per la seva tasca i dedicació a la cultura popular i a l'associacionisme cultural, que són dos grans eixos molt importants per les entitats que ens dediquem a preservar tradicions", expliquen des de la comissió organitzadora.

Amadeu Carbó _ Ràdio Taradell

 

Amadeu Carbó és educador social, folklorista i escriptor. Amb estudis d'Història de l'Art, també és dinamitzador i gestor cultural així com activista en el món festiu des de diversos àmbits. També és autor de diversos llibres de temàtica relacionada amb festes i tradicions. També ha estat membre del Consell de Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat. Actualment és codirector del programa Fes ta Festa a www.festafesta.net, membre de l'Associació Cultural Joan Amades, membre del consell de redacció del Calendari de l'Ermità de los Pirineus i membre de la comissió de seguiment del protocol festiu de la Ciutat de Barcelona.

Osonament, Toni d'Honor

D'altra banda, s'ha anunciat que Osonament rebrà el Toni d'Honor. Es tracta d'una fundació nascuda el 1978, que ofereix atenció en logopèdia i una xarxa de recursos per cobrir les necessitats de rehabilitació, habitatge, oci i inserció laboral de persones amb problemes de salut mental i addiccions a la comarca d'Osona. També aixopluga la Fundació Areté, una empresa d'economia social amb diferents línies de negoci. Osonament ha col.laborat en diverses ocasions amb els Tonis de Taradell.

Osonament _ Ràdio Taradell

 

La figura institucional del Toni d'Honor, que es concedirà diumenge al matí a l'Ajuntament, es va crear l'any 2012 amb la intenció de fer un reconeixement a una persona, empresa, associació o institució que través del seu treball difongui els elements patrimonials i culturals del territori català. Fina ara, s'han reconegut Casa Tarradellas, Òmnium Cultural, els programes de TV3 Espai Terra i El Foraster, la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona i el Club Super 3.