Alumnes de l'INS Taradell participen en tallers de la Manco per evitar conductes de risc

Obert el càsting per trobar tres joves que creïn continguts per prevenir conductes de risc entre iguals.

Divendres, 28/07/2023

Uns 1.300 alumnes de secundària (Institut de Taradell, Institut de Tona, Institut Escola Carles Capdevila de Balenyà i Vedruna de Tona) han participat en el programa de prevenció de riscos "El Rusc" al llarg del curs 2022-23. Joves i adolescents han pres part en la setantena de tallers dinàmics i participatius sobre sexualitats, identitat, gènere i consum de pantalles, i drogues que conviden a  reflexionar de forma individual i conjunta i aportar idees de millora a l'hora de prevenir riscos i millorar els hàbits saludables. 

tallers El Rusc Manco conductes risc

Actualment, els tallers sobre sexualitats, identitat i gènere es porten a terme des de la cooperativa La Fera Ferotge, i els tallers sobre drogues i pantalles des del servei tècnic de la Mancomunitat.  

Les valoracions de l'alumnat són molt positives i destaquen els comentaris positiu sobre dinàmiques utilitzades.  

Un cop acabat el curs escolar s'han fet reunions amb les diferents coordinacions dels centres educatius de secundària i s'han establert estratègies i línies de millora. A  partir d'aquí s'estan fent sessions de treball per millorar les dinàmiques i oferir un catàleg d'accions educatives ajustat a les necessitats reals. 

Càsting per trobar tres joves que previnguin conductes de risc entre iguals 

En el marc del programa "El Rusc", la Mancomunitat ha començat un càsting fins al 12 de setembre per trobar tres joves -d'entre 16 i 20 anys- que formin part de la  comunitat "Poca Vergonya". Les persones seleccionades rebran fins a 600 euros de remuneració anuals -50 euros al mes- per crear continguts que previnguin riscos i fomentin estils de vida saludables, assegurant un efecte multiplicador.

El 26 de setembre, després d'un període de votació popular a través del compte d'instagram @poca.vergonya, s'informarà als joves que formaran part de la comunitat per prevenir entre iguals. 

Més informació en aquest enllaç.