Així serà la commemoració del 8-M a Taradell a partir de dissabte

Les dones que van treballar al tèxtil, protagonistes dels actes del Dia de les Dones a Taradell.

Dissabte, 05/03/2022

Un any més, Taradell se suma a la commemoració del 8-M, el Dia Internacional de les Dones, organitzant diverses accions i activitats per reivindicar la igualtat efectiva i els drets de les dones en totes les esferes de la vida pública i privada. En el cas de Taradell, les dones que van treballar al sector del tèxtil centraran la temàtica d'aquest any.

Tot seguit, recollim les activitats que es faran a Taradell, que han estat organitzades i coordinades per Som Dones i l'Ajuntament:

DISSABTE 5 de març

  • Homenatge a les dones treballadores del tèxtil a Taradell i conferència a càrrec d'Assumpta Montellà. A les 11 a Can Costa.
  • Tot seguit, inauguració de l'exposicioó Xinxes, puces i fabricantes. Les treballadores del tèxtil al Ter, cedida pel Museu Industrial del Ter de Manlleu. Fins al 22 de març a Can Costa.

DILLUNS 7 de març

  • Inauguració de la il·luminació del Dipòsit de Can Costa. A les 19.30h.

DIMECRES 9 de març

  • Taula rodona Les veus de les fàbriques, moderada per Laia Miralpeix. A les 19.30h a la Biblioteca

DIJOUS 10 de març

  • Presentació del còmic Bruixes 1617: l'any del diluvi, d'Oriol Garcia Quera. A les 19.30h a la Biblioteca.

DISSABTE 12 de març

  • Cinefòrum amb Adam, pel·lícula de Maryam Touzani. A les 17.30h a Can Costa.

De nou, la imatge gràfica de la campanya ha sorgit del treball conjunt de la comissió d'Igualat d'Osona formada per les tècniques d'Igualtat del Consell Comarcal d'Osona, la Mancomunitat La Plana, el Consorci del Lluçanès i els ajuntaments de Centelles, Manlleu, Torelló i Vic. Enguany la imatge, l'ha dissenyat l'artista afrocatalana Montserrat Anguiano i la dona escollida que protagonitza la campanya és Carme Serralonga, pedagoga cabdal de la nostra història, llicenciada en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona. Va viure una vida abocada a l'ensenyament, la cultura i la llengua catalana, sobretot durant el franquisme.

8M 2022 TARADELL Ralta2