Així commemorarà Taradell el 25-N

Des d'aquest dijous i fins diumenge s'organitzen activitats amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista.

Dilluns, 05/12/2022

Aquesta setmana, Taradell commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, amb diverses activitats organitzades per diverses entitats i liderades per l'Ajuntament i Som Dones. El gruix d'actes es concentraran des de dijous i fins diumenge.

Aquest dijous, a les 7 de la tarda, es projectarà a la Biblioteca l'audiovisual Camins de dones. La violència de camí cap a la fàbrica, seguit d'un col·loqui a càrrec de Judit Caballeria i Marina Cirera, del Museu Industrial del Ter de Manlleu. Tot seguit, al vestíbul de Can Costa, s'inaugurarà la segona part de l'exposició Xinxes, puces i fabricantes: les treballadores del tèxtil al Ter.

De cara a divendres, dia 25, es farà l'acte central al parterre de davant l'església de Sant Genís, on es farà l'homenatge en record a les dones assassinades durant l'últim any. A partir de les 7, la pubilla de Taradell, Txell Alcubierre, llegirà el manifest.

Dissabte, a 2/4 de 6 de la tarda, hi haurà un Cinefòrum, amb la projecció de la pel·lícula Mustang i, diumenge, a les 6 de la tarda hi haurà teatre, en aquest cas organitzat per la Regidoria d'Igualtat amb Elles píndoles feministes, de la companyia La Melancòmica.

Tot i això, no són els únics actes programats perquè ja se n'han portat a terme alguns. Per exemple, un taller de prevenció de les violències masclistes o un taller de fotografia històrica de les treballadores del tèxtil a Taradell.

A més a més, un any més, el dipòsit de Can Costa s'il·lumina de lila durant tota la setmana i la bandera lila penjarà del balcó de l'Ajuntament.

TARADELL 25N 2022


Entrevista a Maria Godayol i Carme Juárez, de Som Dones:

Som Dones ràdio

 

twitter