Adéu al semàfor de Taradell

Ha estat en funcionament durant 32 anys.

Divendres, 28/10/2022

Retirada del semàfor de Taradell

Des d'aquest dijous, Taradell ja no té cap semàfor. Els serveis municipals han retirat l'únic que quedava a la cruïlla de la carretera de Balenyà i el carrer Ramon Pou. La retirada d'aquest semàfor era necessària ja que en aquest espai està previst instal·lar-hi una plataforma elevada per donar més seguretat als vianants que volen creuar la carretera de Balenyà.

Aquestes obres implicaran modificar part de la vorera existent per reubicar el nou pas de vianants, i treure els elements de reducció de velocitat existents, que ja no seran necessaris. A més, aquest semàfor ja feia temps que havia deixat de fer la funció reguladora del trànsit degut al seu mal funcionament.

Retirada semàfor

Aquesta acció s'emmarca en el Pla de Seguretat Viària i el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que té aprovat l'Ajuntament de Taradell, i que ha de millorar la mobilitat del municipi des d'un punt de vista de la seguretat i de la sostenibilitat. Segons explica el consistori, l'objectiu és "tractar la carretera de Balenyà com un carrer més del municipi i que no tingui el format i les característiques d'una carretera interurbana com havia estat històricament".

Aquest semàfor es va instal·lar durant les primeres setmanes d'agost de l'any 1990 i funcionava des del 17 d'agost d'aquell mateix any. Es va instal·lar després d'un atropellament mortal en aquest punt.

Enllaços relacionats

twitter