A presó set lladres que havien robat a cases de Taradell

Actuaven a tot l'estat i, sobretot, s'enduien joies.

Dijous, 10/02/2022

Desarticulen un grup criminal que havia robat a tot l'estat i que també havia actuat a Taradell. El grup criminal, que s'havia instal·lat a l'Hospitalet de Llobregat i també a Cornellà, va ser detingut el passat 1 de febrer en una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. La banda perpetrava robatoris amb força accedint a domicilis buits i robant-ne joies i altres objectes que revenien a tercers. Entre els municipis on havia actuat hi ha Taradell, però també a les poblacions catalanes de Linyola, Santa Maria de Palautordera, Bell-lloc d'Urgell, Bellpuig, Sidamon, Navarcles, Sils i Manlleu.

Detenció grup criminal

Als lladres se'ls atribueixen 16 robatoris amb força i, en una nota de premsa, els Mossos destaquen el seu modus operandi per exectuar el robatori. L'horari d'actuació era al matí, entre les 9 i les 14 hores, amb un mínim de dos vehicles i tres membres a bord.

Arribats al lloc, un d'ells baixava del cotxe per detectar habitatges buits on poguessin entrar. Forçaven la porta principal amb un tornavís, trencaven el pany amb un bec de lloro i sostreien articles de valor de l'interior, sobretot joies. Segons les condicions del domicili, col·locaven el cotxe a la porta per ocultar les maniobres d'accés a la casa i executar un robatori ràpid i una fugida immediata. A més, mentre durava el robatori, els lladres estaven en contacte en tot moment mitjançant un sistema d'auriculars i trucades simultànies. Per fugir, un dels cotxes s'avançava a l'altre per mirar si hi havia controls policials.

El passat 1 de febrer, els tres cossos policials van dur a terme un operatiu on van detenir vuit persones, set a Catalunya i una a Madrid, i van realitzar sis entrades i registres, localitzant més de 7.000 euros en efectiu i més de 200 objectes robats.

La investigació judicial, que ha recaigut en el jutjat número 2 de Tortosa, continua oberta a l'espera de saber si es poden atribuir a la banda altres robatoris similars. De moment, s'ha enviat a presó provisional a set dels arrestats.