23 participants al 'Fem-ho Jove!' de Taradell

S'han fet diverses activitats durant el mes de juliol per promoure la participació del jovent en la vida del poble.

Dimecres 29/07/2020

Fem-ho Jove

 

Un total de 23 joves de Taradell han participat, aquest juliol, al projecte Fem-ho Jove!, que ha tingut una durada de quatre setmanes. Es tracta d'una experiència educativa i social per als joves d'entre 13 i 17 anys, en què es combinen diferents activitats de lleure educatiu, coneixement de l'entorn i treball comunitari a través de la metodologia d'aprenentatge-servei. Segons expliquen els seus responsables, "el projecte vol estimular la participació del jovent al municipi i alhora treballar diferents valors com la cohesió, el civisme, el compromís i l'apoderament del col·lectiu jove com a agent de transformació social".

Fem-ho Jove

 

El treball comunitari potencia valors com la participació ciutadana i el civisme. En aquest sentit, s'ha rehabilitat el pipican, on s'ha fet un mural. A més, els joves de Taradell han donat suport al Parc de les Olors, en la recollida de la lavanda. El coneixement de l'entorn s'ha treballat mitjançant sortides, visites guiades i gimcanes. D'altra banda, s'han realitzat tallers participatius. En el cas de Taradell, un d'estampació de totebags. I les activitats de lleure són moments d'esbarjo on es treballen aspectes com la coeducació i el respecte entre el grup de persones participants.

Fem-ho Jove 2020

 

L'edició d'enguany ha estat especialment atípica sobretot per l'adaptació de les activitats als requeriments establerts pel Procicat i la Direcció General de Joventut. Cal destacar la tasca de treball emocional i seguiment que s'ha realitzat per part de l'equip de monitores per tal que els joves poguessin gaudir al màxim de l'experiència després d'estar des del mes de març sense participar en activitats grupals.

L'organització vol agrair la col·laboració de la brigada municipal, dels professionals del centre Costa i Font, del Parc de les Olors, del Club del Parc d'Esports, de l'Arxiu Fotogràfic, de Mas Bellpuig i de Ponicat. També agraeixen "la bona feina de l'artista taradellenca Laia Martínez pel disseny mural a Taradell", així com, la participació i implicació dels grups de joves i totes les monitores per haver-ho fet possible.

Fem-ho Jove