13 carrosses i comparses participaran a la rua de Carnaval

Divendres 08/03/2019

Un total de 13 carrosses i comparses participaran demà a la rua de Carnaval de Taradell. En concret, hi haurà 10 carrosses i 3 comparses, majoritàriament de colles de Taradell, però també n'hi ha de pobles dels voltants, com ara Santa Eugènia de Berga. D'aquesta manera, la rua de la disbauxa ja té tots els ingredients per gaudir d'una bona festa. La concentració de carrosses i comparses serà a dos quarts de 6 a l'avinguda dels Vilademany. Serà una hora abans del pregó, que faran Ernest Codina, Aniol Florensa i Guillem Estadella, del Fricandó matiner de RAC105. El pregó es farà a dos quarts de 7 de la tarda des d'un escenari instal·lat a la plaça de l'Atlàntida.

La rua passarà pels següents carrers: carretera de Balenyà, passeig de Sant Genís, carretera de Mont-rodon, passeig Domènec Sert, carretera de Balenyà, plaça de les Eres, carrer Sant Sebastià, carrer Guillem de Mont-rodon, carrer de la Font, passeig Domènec Sert, carretera de Balenyà, carrer Ramon Pou, carrer Sant Sebastià, plaça de les Eres i carrer de la Vila. Les carrosses o comparses que ho desitgin o necessitin podran abandonar la rua després del carrer de la Vila, seguint pel carrer Batllia. L'ordre amb el qual sortiran les carrosses es farà per sorteig demà a dos quarts d'1 del migdia en directe per Ràdio Taradell.

MAPA-RUA-CARNAVAL-TARADELL-sense-any.jpgUn cop acabi la rua, el final de festa del Carnaval serà a Can Costa. A la sala gran, es repartiran entrepans per als membres de les carrosses i comparses i, a les 11, començarà una festa amb el Fricandó matiner de RAC105. Durant la festa també es lliuraran els premis, patrocinats per diversos establiments del poble. El primer premi a la millor carrossa està dotat amb 400€; el segon, amb 300€, i el tercer, amb 100€. El premi a la millor comparsa serà de 100€. Com a novetat, també hi haurà dos accèssits a l'originalitat, un per cada categoria. Els premis estan patrocinats per l'Ajuntament, El Cafè de Can Costa, Can Muntal, Instal·lacions Taradell, Bon Preu i l'Agrupació de Botiguers de Taradell.

CARNAVAL-TARADELL-cartell-2019-definitiu.jpgEl jurat estarà format pels tres pregoners, Ernest Codina, Aniol Florensa i Guillem Estadella; Dolors Mallarach, estilista i assessora d'imatge; Rubén Vázquez, director de Canal Català Osona i excol·laborador de Ràdio Taradell, i el presidirà, com ja és tradició, Christian López, expresident de l'entitat organitzadora del Carnaval de Terra Endins de Torelló.

Un any més, coincidint amb el Carnaval de Taradell, l'organització promou la campanya “Viu la festa a Taradell!! Diverteix-te sense passar-te!”. En aquest sentit, s'han fet diverses accions per conscienciar, especialment el jovent, sobre la importància d'una festa responsable i d'èxit. Per això, des de Ràdio Taradell, l'Ajuntament de Taradell, El Puntal i Protecció Civil es fan una colla de consells a tenir en compte el proper dissabte.

CARTA-JOVES-flyer-ok.jpg