VÍDEO i FOTOS. Una trentena de persones participen a la cadena humana per denunciar la violència masclista

L'acte reivindicatiu s'ha fet al centre del poble en el marc del 25-N.

Dissabte, 21/11/2020

Una trentena de persones han participat, aquest dissabte al migdia, a la cadena feminista que s'ha fet a Taradell en el marc del 25-N, el Dia Internacional contra la Violència Masclista. A la mateixa hora també s'ha fet a altres municipis de la comarca en una acció coordinada per la Xarxa Feminista d'Osona.

 

 

En el cas de Taradell s'ha fet a la carretera de Balenyà, al tram més proper a la plaça de les Eres. Els participants, la majoria dones i vestides de negre, han mostrat missatges en contra aquesta xacra que, aquest any, ja acumula 78 dones assassinades per les seves parelles a l'estat espanyol. Arran de les mesures per la Covid-19, totes les persones han respectat la distància de seguretat pertinent.

Cadena feminista 25-N

Cadena feminista 25-N

 

Abans, la president de Som Dones, Maria Godayol; Mireia Montaña, actual pubilla de Taradell, i Aina Alcubierre, la pubilla anterior, han llegit el manifest d'aquesta cadena feminista. Han reclamat "canvis estructurals clau per a la prevenció, l'atenció i la recuperació de tota mena de violències masclistes que suposen riscos afegits al de la pandèmia per a la salut mental i física". També han denunciat la Llei d'Estrangeria, "que exerceix violència sobre les dones migrades i subordina les seves vides al patriarcat".

Cadena feminista 25-N

Cadena feminista 25-N

Cadena feminista 25-N

Cadena feminista 25-N

Fotos: Anna Rovira i Som Dones

twitter