Qui som

Biblioteca Antoni Pladevall i Font

L'Equip

  • Direcció i serveis d'informació: Eva Leucó
  • Servei de préstec, Audiovisuals, diaris i revistes: Fina Sánchez
  • Secció infantil: Clara Vinyeta
  • Arxiu Fotogràfic, Grup de Recerca, Col·lecció local i Xarxes Socials: Laia Miralpeix 

La nostra història

1987 | L'any 1987 es va inaugurar la Biblioteca Popular de Taradell, fruit d'un conveni entre la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Taradell i la Caixa de Manlleu.

2003 | Des de la seva inauguració la biblioteca va anar incrementant el seu fons bibliogràfic, fet  que va  provocar nombrosos problemes d'espai i de funcionalitat. El fet que l'Ajuntament comprés l'edifici emblemàtic de Can Costa i Font per crear-hi un centre cultural, va fer que es pensés  des del primer moment en incloure-hi la biblioteca que es va inaugurar oficialment el gener de 2003 amb el nom de Biblioteca Antoni Pladevall i Font, en honor a l'erudit, capellà i historiador local.

2010 | El novembre de 2009 la Biblioteca va tancar novament  les seves portes per dur a terme unes obres d'ampliació i millora. L'equipament  va obrir de nou el 22  d'abril de 2010 amb una superfície de  967m2 i una reorganització de la col.lecció i dels espais: s'amplia la secció infantil, es crea un espai on s'ubica l'Arxiu Fotogràfic que es gestiona des de la biblioteca, es condiciona un compacte per preservar el fons Antoni Pladevall i Font i la secció de Senderisme, excursionisme i viatge pren protagonisme a la primera planta de la biblioteca amb un fons especialitzat que es suma als fons dedicats al  Món rural i al Bandolerisme.

L'agost de 2010 l'Expedició catalana a l'Everest, vinculada al Centre Excursionista de Taradell cedeix a l'equipament diferents objectes i documents de l'expedició que s'exposen en aquesta secció especialitzada. 

2012 | La Biblioteca va celebrar el seu 25è aniversari 

La Biblioteca avui

La Biblioteca disposa d'un fons de 45.836 documents, i un total de 2.732 persones tenen el carnet d'usuari (12/2022).

El fet d'estar situada al Centre Cultural Costa i Font facilita la  total integració de la biblioteca en el teixit associatiu de la població, éssent aquest un dels seus punts  forts.

La Biblioteca és membre del Consell Escolar Municipal, forma part del jurat del Premi Ajuntament de Taradell al millor treball de Recerca de Batxillerat i col.labora en diferents mitjans de comunicació locals : Ràdio Taradell, Revista de Taradell, Butlletí d'Informació Municipal. 

Conjuntament amb la Comissió Premi Solstici organitza el Premi Literari Solstici, que ha arribat a la seva 21a edició (2023).

La Biblioteca és també Punt d'informació Turística (PIT) i forma part del grup de biblioteques Turisme-Informació,que aporten continguts al prestatge de turisme del portal de la Xarxa de Biblioteques Municipals. 

La Biblioteca dirigeix i gestiona el projecte Fent Memòria del   Grup de Recerca Local  i l'Arxiu Fotogràfic de Taradell.

La Biblioteca en xifres

CapturaJPG