COVID-19

Tota la informació sobre l'afectació del coronavirus a Taradell

Del 11/03/2020 al 30/06/2020

Aquesta informació està en revisió permanent.Última actualització: 14/10/2020 a les 20:47.

En aquesta pàgina, que s'anirà actualitzant de forma periòdica a mesura que es vagin prenent decisions que afectin a la ciutadania, podeu seguir tota l'actualitat sobre les afectacions del coronavirus a Taradell.

El comitè tècnic del PROCICAT ha aprovat el 14 d'octubre una proposta de resolució amb la voluntat de frenar l'increment de contagis, que recull les mesures següents:

Es recomana que els desplaçaments fora del domicili i la circulació es limitin.

Mesures de prevenció i higiene en els centres de treball amb priorització de mesures de teletreball i entrades esglaonades. Així com mesures de neteja i ventilació i mesures de protecció personal.

Prohibició reunions familiars i socials de més de 6 persones.

Limitació activitat per empreses aquelles que tenen un contacte estret excepte les essencials (sanitàries, dependència..) s'explicita tancament serveis bellesa excepte perruqueria.

Al comerç, reducció al 30% de l'aforament. Distància 1,5 m. entre clients si no és possible 1 sol client dins establiment. ️Els establiments de més de 400 m2 han d'obrir amb sistemes de control d'entrada i aforament a temps real. Establir de fluxes per evitar creuaments. Mercats no sedentaris reducció 30% aforament.

En centres comercials, control d'accés i aforaments, establiment de fluxes i a les botigues que s'hi troben, 30% màxim aforament. Prohibició ús de les zones recreatives d'ús comú.

Actes religiosos i cerimònies civils, limitació aforament 50%

El transport públic ha de mantenir oferta al 100% encara que hi hagi reducció. Hora punta entre 6 i 9 am.

L'aforament en activitats culturals, espectacles públics i activitats recreatives. serà del 50% amb preassignació de seient. Horari de tancament a les 23 h.

Una de les principals mesures és el tancament de bars i restaurants durant quinze dies. Aquests establiments només podran servir menjar a domicili o per emportar-se.

En equipaments esportius de caràcter lúdic, cita prèvia i 30% aforament i control accés. Ajornament 15 dies competicions no professionals. Tancament de les pistes poliesportives obertes sense capacitat control aforament.

Parcs infantils poden romandre oberts amb limitació horària fins les 20h.

Poden romandre oberts els serveis per clients d'hotel i també hospitals, residències, menjadors escolars i menjadors socials. 50% aforament espais comuns a hotels.

Es manté activitats de lleure educatiu, extraescolars d'acord amb el pla de desconfinament.

Universitats tota la docència teòrica passa a virtual. La resta activitats com pràctiques, laboratoris, tallers es mantenen.

Congressos, convencions, fires comercials i festes majors suspeses.

Actualment, Taradell es troba en la FASE D'ACTIVACIÓ. En funció de la fase en que ens trobem, les restriccions en mobilitat, sortides al carrer, activitat física, obertura d'establiments comercials i altres àmbits, poden ser més o menys estrictes.

Cliqueu a la fase de la qual voleu resoldre dubtes per obtenir informació sobre les restriccions que s'hi apliquen. Sereu redirigits a la informació oficial del web de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, us recomanem que seguiu les xarxes socials de l'Ajuntament de Taradell, per informar-vos de les diferents mesures que es vagin prenent en aquesta crisi sanitària i en la resta d'àmbits que són de competència municipal. També podeu acudir als mitjans locals, Ràdio Taradell i Taradell.com per informar-vos de l'actualitat del poble. Com a servei públic, la ràdio municipal no ha tancat les seves instal·lacions.

Tot seguit podeu consultar informació més concreta sobre les especificitats que afecten el poble de Taradell.

Coronavirus COVID-19 / Fase d'activació
Coronavirus COVID-19 / Fase d'activació
Coronavirus COVID-19 / Fase d'activació
Coronavirus COVID-19 / Fase 3