Així passa el confinament la Fundació Vilademany

Des de fa una setmana, els residents no poden rebre visites, però mantenen el contacte amb la família per videoconferències.

Dilluns, 23/03/2020

Vilademany confinamentLa gent gran és població de risc en la situació d'alarma pel coronavirus. Per això, a la Fundació Vilademany, es van prendre mesures dràstiques des de bon principi per evitar cap contagi als seus residents. Des de fa una setmana, els avis no poden rebre cap visita i només poden accedir a les instal·lacions els "proveïdors necessaris". Així ho va explicar el seu director, Lluís Verdaguer, en el programa especial que Ràdio Taradell va fer dijous al vespre. Assegura que hi ha "tranquil·litat dins l'anormalitat" i creu que les mesures preses funcionen.

La majoria dels seus residents són plenament conscient d'aquesta situació, però, aquests dies, també estan descobrint noves tecnologies. Des del centre, fan videoconferències amb els familiars i també els envien fotos. Verdaguer creu que l'entorn també els juga a favor, ja que és una "sort" poder disposar d'un "bon jardí", on els avis poden sortir perquè els toqui l'aire.

Des de fa una setmana, el centre de dia també està tancat. Tot i això, l'equip de la Fundació Vilademany vetlla perquè tots els usuaris que no tenen una xarxa familiar al seu abast tinguin algun tipus d'atenció. "Intentem atendre'ls, visitar-los i portar-los menjar i la medicació", va explicar Verdaguer.

Us deixem un recull d'activitats que la Fundació Vilademany ha compartit a les xarxes socials.

MÉS INFO

Podeu seguir la informació actualitzada en aquest ENLLAÇ o bé al Twitter de l'Ajuntament o Ràdio Taradell.

Web Generalitat sobre coronavirus.

Canal Salut.

Preguntes i respostes sobre restriccions d'activitats.