Sergi Mingote presenta a Taradell el seu llibre 'A pulmón, seis ochomiles sin oxígeno en 367 días'

Serà el proper 14 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell. 

Divendres, 24/01/2020

L'alpinista Sergi Mingote presentarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell A pulmón, seis ochomiles sin oxígeno en 367 días (Ediciones Desnivel), el llibre en què narra la seva experiència durant el repte esportiu i solidari 3x2x8.000 Solidary Project, un projecte d'alpinisme d'altíssim nivell, de superació, de compromís i d'amor per les muntanyes que el va portar a coronar 6 dels 14 grans cims del món en tan sols un any i dos dies, i va entrar en el rècord Guinness de l'alpinisme. La presentació començarà a 2/4 de 8 del vespre i anirà a càrrec del propi autor i de Toni Reig, Director del Consell Català de l'Esport. 

Mingote A pulmon (1)
Mingote A pulmon (2)

En el llibre Mingote narra com va ascendir amb només un any i dos dies a aquestes sis muntanyes sense oxigen i ho explica en una història de muntanyes, d'aventures i de somnis però també de valors.

Portada_A pulmón_ Sergi Mingote

L'apinista va començar la seva gesta el juliol del 2018 amb un primer ascens al Broad Peak (8.047 m) i al K2 (8.611 m), al qual van seguir el Manaslu (8.152 m), el Lhotse (8.516 m), el Nanga Parbat (8.152 m) i el Gasherbrum II (8.035 m); tots ells sense l'ajuda d'oxigen artificial. El seu objectiu era fer-ho en un any, tot i que finalment, i després de diversos contratemps, ho va fer en 367 dies, rebaixant la marca que Mondinelli va situar en els 3 anys i 64 dies.

En les 144 pàgines d'A pulmón, seis ochomiles sin oxígeno en 367 días, els lectors es traslladen al cim mateix d'aquests gegants, en un volum en què l'esportista parla des dels detalls més humans d'aquesta gran gesta fins al seu afany per donar, a través d'aquest projecte, suport i visibilitat a diferents causes socials, i en què comparteix la seva particular visió de la felicitat per sobre dels 8.000 metres.  El volum, compte amb el pròleg de l'alpinista i periodista rus Denis Urubko

 

 

L'any passat, Mingote ja va ser a la Biblioteca de Taradell per presentar el documental '72 dies al límit'.