Hi haurà segona edició del llibre 'Costa i Font. De cultura industrial a fàbriques de cultura'

Arran de l'exit de la publicació, l'Ajuntament de Taradell farà una segona edició del llibre de Laia Miralpeix

Dimarts, 03/09/2019

La recent publicació del llibre 'Costa i Font. De cultura industrial a fàbriques de Cultura', editat per l'Ajuntament ha tingut una molt bona acollida entre la població de Taradell. En l'acte de presentació, que va tenir lloc el passat dilluns 26 d'agost en el marc de la festa major, el llibre va esgotar la seva primera edició, de 150 exemplars. Per aquest motiu, des de la Regidoria de Cultura encapçalada per Míriam Martínez s'ha decidit realitzar una segona edició de 100 exemplars. D'aquesta manera es vol fer possible que l'obra arribi a tothom qui hi estigui interessat.

El llibre, de la periodista taradellenca Laia Miralpeix, explica la història de Bonaventura Costa i Font, des dels seus orígens a la Pobla de Lillet, passant per la construcció de dues fàbriques tèxtils, una a Barcelona i l'altra a Taradell que curiosament han acabat convertint-se, una part d'elles, en biblioteques. També s'hi recull documentació fins ara inèdita com fotografies del fons de la família Pallàs i documents i plànols de l'arxiu general de la Diputació de Barcelona i també el testimoni de Victòria Costa i Mahrer, la filla de l'industrial.

Portada llibre “Costa i Font, de cultura industrial a fàbriques de cultura”


L'autora, que treballa a la Biblioteca de Taradell, valora molt positivament la resposta que ha tingut el llibre però deixa clar que “no ens ho esperàvem. Som conscients que tant a la fàbrica tèxtil com en el Centre Cultural hi ha passat molt gent al llarg de tots aquests anys i es tracta d'un edifici que tots els taradellencs i taradellenques ens hem fet nostre, però l'acollida que ha tingut el llibre ha estat impressionant, estem molt contents”. Tal i com va dir a la presentació, Miralpeix també dona les gràcies a totes les persones que hi han col·laborat perquè “en són moltes les que hi han aportat el seu gra de sorra”

Aquesta segona edició el llibre es posarà a la venda, per un preu de 15 euros, a les llibreries de Taradell.