Comença la Festa del Barballó!

Ja s'han iniciat les activitats entorn de la Festa del Barballó amb la recollida de la lavanda plantada als camps de Taradell

Divendres 19/07/2019

Aquests dies s'està duent a terme la Festa del Barballó, consistent en visitar els camps de lavanda i tallar-ne la quantitat necessària per fer-ne la destil·lació posterior. A continuació, a Can Just, s'inicia la destil·lació, i els participants poden observar, participar i aprendre sobre el procés. Durant la destil·lació es visita al parc, es realitza un taller de rams de lavanda i es fa un piscolabis aromàtic. Al llarg de 12 dies es duran a terme diferents activitats per tal de recollir la lavanda dels camps i poder-la destil·lar i obtenir-ne l'oli essencial.

El 16 de juliol, el camp de treball organitzat pel Puntal Jove de Taradell va ser el primer grup a iniciar la recollida i la destil·lació del lavandí. També hi han participat el grup de joves d'Osonament, que col·laboren amb el parc a través d'un conveni, i un grup de particulars que es varen apuntar al taller.

 

Els nois i noies recol·lectant el barballóEls nois i noies recol·lectant el barballó

 

En la pròxima setmana també participaran de la Festa del Barballó el camp de treball dels Tonis de Taradell amb la presència de 24 joves. Si voleu participar del taller i  gaudir de la festa us podeu inscriure al taller que tindrà lloc el pròxim dijous 25 de juliol, que s'iniciarà a les 9:20 del matí i acabarà a la 1 del migdia. Cal inscriure's trucant o enviant un missatge (SMS o WhatsApp) al 649 001 325.

 

Alambic per destil·lar i obtenir els olis essencialsAlambic per destil·lar i obtenir els olis essencials

 

Actualment el Parc de les Olors de Taradell té 3 camps de lavanda plantats al municipi, dos d'ells ja productius amb la varietat de lavandí. El darrer camp de barballó, encara no és productiu perquè la planta és molt jove.