Acte de commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les Dones

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell juntament amb Som Dones organitza un acte per commemorar el dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones. 
Dimecres, 21/11/2018

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, per manifestar socialment el rebuig vers les violències masclistes.En l'àmbit institucional representa un espai per reconèixer el compromís de les administracions públiques de treballar per erradicar-la i d'incloure'n la lluita com una prioritat en les agendes polítiques. Enguany es posa l'accent en visibilitzar les llums i ombres existents en el nostre marc d'actuació, així com els reptes de futur que tenim pendents si volem assolir serveis i espais de qualitat, sense fissures, en els que hi tinguin cabuda totes les violències masclistes sense qüestionaments. 

Un any més, la Biblioteca de Taradell juntament amb Som Dones acollirà el proper dilluns a 2/4 de 8 del vespre la lectura dle manifest i l'escenificació i lectura de textos de Les nenes bones, una idea original d'Esteher Solans. 

Des de la regidoria d'Igualatat, Som Dones i la Mancomunitat La Plana s'han preparat diversos actes per aquests dies. 

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.