'La importància de ser Frank' al Club de Lectura del mes de maig

The importance of being EarnestLa importància de ser Frank, l'obra més coneguda d'Oscar Wilde, és el llibre que es comentarà en el Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell del mes de maig. 
Dilluns, 21/05/2018

En aquesta ocasió el Club de Lectura estarà conduït per la filòloga taradellenca Anna Fernández i es farà el 22 de maig a 2/4 de 8 del vespre. La importància de ser Frank és una comèdia alegre, amb humor intel·ligent, irònic i a vegades absurd que retrata de manera crítica l'alta societat anglesa del segle XIX a partir dels embolics amorosos de dos Earnest (Ernest).

 

L'argument

 

Portada \'La importància de ser Frank\'

Dos joves aristòcrates de l'Anglaterra de 1890 coincideixen amb el mateix pseudònim, Ernest. Aquest fet no els implica gaires problemes fins que s'enamoren de dones amb les que utilitzen el mateix nom. En aquest retrat crític, àcid, però sobretot còmic, de l'alta societat de l'època, veiem com un malentès, originat per un nom fals, ens porta a tota una sèrie d'embolics amorosos que es resoldran amb un final sorprenent. L'obra juga amb l'equívoc, la paradoxa, la mentida, la dualitat universal i la ignorància de la pròpia identitat en el món aristocràtic victorià de final del segle XIX.

 

Llegir el teatre

Aquest Club de Lectura forma part del projecte Llegir el teatre. Es tracta d'una activitat impulsada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya . L'objectiu és millorar la formació dels espectadors de teatre i refinar-ne així la qualitat de la recepció del fet teatral, donar suport a les biblioteques públiques de Catalunya per al desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat i impulsar l'edició de textos teatrals i incrementar els fons sobre teatre de les biblioteques públiques de Catalunya.

Per aquest motiu, els membres del Club de Lectura que ho desitgin podran anar a veure l'obra que es representa a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) el 31 de maig. L'obra està dirigida per David Selvas, qui també ha firmat l'adaptació al català, amb la traductora Cristina Genebat. El repartiment compta amb Miki Esparbé, David Verdaguer, Norbert Martínez, Laura Conejero, Paula Malia, Mia Esteve i una joveníssima Paula Jornet (que també signa la composició musical). El TNC tracta de demostrar que aquesta obra de 1895 manté tota la seva vigència.

 

Òscar Wilde

Òscar Wilde

 

Oscar Wilde (Dublina, 16 d'octubre de 1854 – París, 30 de novembre de 1900) va ser un escriptor i dramaturg irlandès el nom del qual era Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde.. Destaca per les seves obres, sobretot en teatre on retrata la veritable cara de la societat noble de la seva època. Demostra en cadascuna de les seves obres ser un gran coneixedor del comportament i pensament humà, i en les seves millors obres, fa ús de l'humor més anglès i més pur per descriure el món tal com ell el veia.