Presenten a la Biblioteca de Taradell el llibre 'Sota l'acàcia'

Regina Pérez, Jaume Centelles i Rita Sañé van ser els protagonistes de la vetllada literària que es va viure divendres al vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.
Divendres, 27/11/2015

Presentació llibre \'Sota l\'acàcia¡El motiu era la presentació del conte Sota l'acàcia escrit per Centelles, il·lustrat per Sañé i que forma part del projecte Implica't, que Pérez, ex professora de l'INS Taradell, va explicar. L'autor de llibre va destacar “el treball en equip” d'aquest projecte i va desglossar alguns dels capítols. Va concloure dient que “m'agrada llegir i que la gent llegeixi” i, en aquest sentit, va convidar als assistents a llegir el llibre. Per la seva banda, Sañé va comentar que “on em sento més còmode és pintant”. Va explicar que ha fet servir la tècnica de l'aquarel·la perquè “personalment m'agrada molt i té molta sensibilitat, que és el que ha de tenir la gent i saber-la transmetre” i que es tracta d'unes figures “molt flexibles” que reflecteixen la solidaritat.

Il·lustració Rita SañéL'argument del llibre gira entorn de la Fina és una nena d'onze anys que té una vida acomodada. Els darrers dies de curs,  les seves emocions estan repartides entre la representació d'una obra de teatre escolar, la lectura de les cartes que el seu pare li envia des de l'Antàrtida i l'horitzó d'un estiu que és a tocar. Tot sembla plàcid i tranquil. Un encontre sota l'acàcia del parc amb un noi nouvingut al poble li canviarà la percepció del món que l'envolta i descobrirà que no tothom viu com ella. Sabrà, de primera mà, què significa la pobresa i com són de dures les guerres.  Sota l'acàcia és un conte realista, adreçat als infants, a partir de vuit anys, que reflexiona sobre els eixos del document La Carta de la Terra

Implica't és un projecte que neix a Lleida fruit del treball d'un equip de persones solidàries i vinculades al món de l'educació adreçat a tots els centres educatius de Catalunya. Implica't +, que compta amb el suport de la Diputació, té un doble objectiu: treballar la solidaritat a les aules i crear una xarxa d'escoles solidàries.

El llibre està escrit en català, castellà, aranès, francès i anglès. Pérez va explicar que a partir de Sant Jordi també es traduirà en llenguatge braille. Se n'han fet mil exemplars “i ja no estan a la venda perquè estan esgotats”. Tot i així com a cloenda de l'acte es van sortejar tres llibres entre la trentena d'assistents

Aquest conte també el podeu trobar a la biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell o en aquest enllaç.

Per altra banda, a partir de dimecres dia 2 de desembre, a la sala infantil de la Biblioteca de Taradell podreu veure l'exposició amb les obres originals que Rita Sañé ha elaborat per aquest llibre.