Presentació

Taradell, primer parc semiurbà de la Xarxa

La iniciativa de fer un Parc de les Olors a Taradell neix del desig de recuperar la planta del Barballó tan identitària pels taradellencs i que en els últims anys ha sofert una forta davallada. L'Ajuntament de Taradell tracta de donar resposta a diverses qüestions existents al municipi buscant oportunitats per a iniciar un projecte innovador, sostenible i pràctic. A través del projecte Aromes de Taradell, projecte que involucre tota la comunitat en el desenvolupament de les tradicions i la recuperació del barballó, neix el Parc de les olors de Taradell de la mà de la Xarxa Parc de les Olors.

Parc de les olors 20

La tradició molt arrelada a Taradell de les atxes de barballó per a la nit de Reis fa que s'estigui utilitzant el barballó silvestre dels entorns, cada vegada amb major dificultat. 

Parc de les olors 30

 

El Parc de les Olors permet fer una aportació ambiental positiva a l'entorn de Taradell, tot afavorint un medi aromàtic agradable i la recuperació de flora autòctona al municipi, a través de la plantació de camps de lavanda, enjardinament d'espais verds públic amb plantes aromàtiques, etc.

 

 

Per altre banda l'aportació social i cultural, a través de la recuperació de tradicions entorn les aromàtiques i la transmissió del coneixement als més menuts sobre la cultura de les plantes medicinals.