Els residents de la Fundació Vilademany ens expliquen jocs de la seva infantesa

Nova trobada, aquest dimecres, entre alumnes i residents a la Fundació Vilademany per jugar amb alguns dels jocs que els nostres avis durant la seva infantesa, passaven el temps.
Dimecres 25/05/2016

L'activitat ha comptat amb els alumnes de Quart de l'Escola Les Pinediques de Taradell i amb diversos residents de la Fundació Vilademany que han estat els encarregats d'ensenyar-los alguns jocs. En aquesta nova edició de l'activitat, que es fa conjuntament entre l'escola, la Fundació i el Grup de Recerca Local de Taradell, avis i infants han jugat al parxís, a jocs de cartes com la mona o el set i mig, al dòmino, a corda, a bitlles i a la petanca. A banda de poder gravar i veure com jugaven petits i grans també s'han enregistrat les explicacions dels jocs. Els alumnes també han cantat unes cançons de benvinguda i conjuntament han fet la cloenda cantant L'Hora dels Adéus

El projecte es va iniciar el gener del 2010 quan amb un grup reduït d'avis es va començar a parlar dels jocs d'abans i el Grup de Recerca Local va anar a la residència a entrevistar-los. Es va organitzar  una jornada de jocs tradicionals lligada a la Festa de Sant Antoni Abat on un grup de nens i nens van acudir a la residència a jugar als jocs que els avis ens havien explicat. També es va realitzar una jornada amb un grup d'alumnes de l'escola d'estiu. De totes aquestes trobades vam poder conèixer diversos jocs que podeu veure a l'apartat d'Els jocs i les joguines de la web del Grup de Recerca i que properament actualitzarem amb els jocs que ens han explicat aquest dimecres.  

Jocs a la residència

Jocs resi 2