Urbanisme

S'inicia la tala de 16 oms al Passeig del Tossal

Dilluns, 10/02/2020

Aquesta setmana s'inicia la tala dels setze oms malalts del Passeig del Tossal, tal com el mateix veïnat va sol·licitar en una instància presentada el 19 de maig del 2017.

Aquests arbres seran substituïts per lledoners de l'espècie Celtis Australisuna espècie caducifòlia que els biòlegs consideren molt més adequada per a una zona urbana com aquesta. Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, que va redactar fa uns mesos el Pla de Poda de Taradell, aquesta espècie d'arbre s'adapta molt bé al clima mediterrani, i la seva gran capçada projecta una bona ombra a l'estiu. Les seves fulles petites fan que a l'hivern, quan es desfulla, generi menys residus.

comunicat 20200210 psg tossal tala DSCF2390

Tot i que es tracta d'un arbre típic de les cases de pagès ‒se'n feien forques i altres eines del camp‒ serà la primera vegada que aquesta espècie s'introduiex en l'arbrat urbà del poble, la qual cosa augmentarà la biodiversitat del municipi. D'aquesta manera, si mai pateix una infecció, la resta d'arbres, en prinicipi, no se'n veuran afectats.

A part de la substitució d'aquests arbres, s'actuarà també a la zona del centre del passeig per fer-lo més accessible a les persones amb mobilitat reduida, fent que puguin passejar-hi i seure-hi més fàcilment.

El camp nom_localitzacio_manual no està definit dins de la classe. (contingut_noticies)