Sostenibilitat

''RECICLAR ÉS FÀCIL, JA HO FAS BÉ?'', nova campanya de la Mancomunitat La Plana

Dijous 09/04/2015

 

La seu de la Mancomunitat La Plana ha acollir aquest matí la presentació pública de la Campanya “Reciclar és fàcil. Ja ho fas bé?” que la mateixa Mancomunitat i el municipis que la conformen posen en marxa per reforçar la recollida selectiva de residus.

La presentació ha anat a càrrec de Lluís Verdaguer i Vivet, president de la Mancomunitat La Plana, i d'Imma Codony, gerent de la mateixa.

Amb aquesta campanya la Mancomunitat La Plana pretén millorar la recollida selectiva als 14 municipis en els que es fa: Aiguafreda, Balenyà-Els Hostalets, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva i Sant Miquel de Balenyà, Taradell, Tona i Viladrau. Així com Collsuspina i Figaró-Montmany.

L'Eslògan de la campanya és RECICLAR ÉS FÀCIL. JA HO FAS BÉ? i té per objectiu principal reforçar la consciència de la ciutadania de la importància de reciclar bé, dels infants fins a la gent gran, passant pels joves i altres col·lectius com els grups de dones, de nouvinguts, etc.

I aconseguir que a la fracció rebuig només s'hi llencin aquells residus que realment NO es poden aprofitar. Disminuint el què s'ha de portar actualment a l'abocador.

Durant l'acte s'ha presentat el vídeo i els materials gràfics que s'han realitzat especialment per la campanya i s'han explicat el seguit d'accions que es duran a terme els propers mesos.

Aquest vídeo, que d'una manera divertida i didàctica mostra com els residus que són aprofitables es revelen si no se'ls tracta com a tals, es pot veure al youtube, a través de les xarxes socials i serà emès per la televisió comarcal.

S'ha creat un tríptic que es farà arribar casa per casa que explica un reci-conte que hem anomenat “La llegenda del monstre EMPASSODETOT”, amb la finalitat de desmitificar falses llegendes com les que diuen que la fracció rebuig s'ho empassa tot.

Al mateix temps s'ha organitzat un concurs d'Instagram obert a tothom, juntament amb InstaOsona, per acostar el reciclatge a un públic jove i familiaritzat amb les noves tecnologies. De l'11 de d'abril a l'11 de maig es podrà etiquetar fotografies amb #reciclaresfacil.

Als municipi aquest mes d'abril s'hi faran accions específiques com Reci-festes, xerrades i tallers per a infants, joves, gent gran, persones nouvingudes, també paradetes informatives, enquestes de satisfacció a la ciutadania, visites porta a porta, etc. En els esdeveniment públics es podrà jugar amb stikkers (adhesius) al “Joc Reciclar és fàcil” on cada participant haurà de demostrar el coneixement que té de la recollida selectiva. Tots aquells que s'hi animin podran participar d'un sorteig d'un “pack d'experiències”, amb la possibilitat d'escollir entre 142 experiències d'aquí a Catalunya, anomenat “ FENT PAÍS” i valorat en 119 euros.

Per començar aquesta setmana ja s'estan duent a terme activitats per a joves i gent gran a Figaró-Montmany i Tona, i aquest proper dissabte dues Reci-festes simultànies a Taradell i Tona. La setmana que ve xerrades a Malla i al Figaró i la Reci-festa a Viladrau. I la següent activitats a Santa Eulàlia de Riuprimer, Collsuspina, Seva i Sant Miquel de Balenyà... Àrea de medi ambient – Mancomunitat La Plana