Sostenibilitat

L'Ecomuseu del Blat organitza un taller de ''Llaurar i trullar'' al camp dels ametllers.

Dijous 12/03/2015

El dissabte vinent, dia 14 de març de 2015, si el temps ens ho permet, al Camp de l'Ametller (mas el Colomer) de Taradell, es farà una nova sessió de tallers d'experimentació i demostració de treballs del camp.

Des de la tardor de 2010 al Camp dels Ametllers del mas el Colomer de Taradell s'experimenta en una superfície de dues quarteres de terra dividida en cinc fulles de la mateixa mesura. En aquest camp, de la mà de pagesos experiments es torna a conrear la terra utilitzant eines per realitzar les feines, manuals o amb l'ajuda de força animal, es reprodueixen gestualitats tècniques específiques de cada feina, es cultiven varietats autòctones sense utilitzar productes industrials i es practica el model agrícola d'abans de la mecanització motoritzada de les tasques agrícoles.

El passat mes de novembre es va preparar la terra, marcar els camins i sembrar el blat i l'ordi.
Després dels freds de l'hivern i abans de la que s'iniciï la bonança de la primavera, el camp necessita que es comenci a preparar per tenir una bona collita a l'estiu vinent.
Aquest dissabte dia 14 a les 10 del matí, un grup de pagesos experimentats i d'altres d'aprenents, llaurarem una part del camp i trullarem els camps amb cereals amb l'arada xica, l'arada brabant  i l'ajuda d'un animal que ens facilitarà la feina.
Si ens hi voleu acompanyar, serà una oportunitat per què les noves generacions puguin veure de prop, practicar i provar aquestes tècniques tradicionals.

Per més informació www.ecomuseudelblat.cat; info@ecomuseudelblat.cat; 619 221 829