Sostenibilitat

La campanya “Porta allò que et sobra” doble els usuaris de les deixalleries de la Mancomunitat La Plana

Divendres 29/07/2016
Porta allò que et sobra

Coincidint amb el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, la Mancomunitat La Plana va iniciar una campanya per promocionar l'ús de les deixalleries sota el nom “Porta allò que et sobra” i que ha tingut una durada d'un mes.

Es va apostar per fomentar l'ús de totes les deixalleries mancomunades, les tres que són fixes i la deixalleria mòbil, entre la població dels municipis mancomunats, entre ells Taradell.

Porta allò que et sobra

Durant el mes de juny, els equips de recollida d'escombraries varen repartir una butlleta utilitzant els cubells de la matèria orgànica que es fan servir amb la recollida del porta a porta. Amb  aquesta butlleta, tota persona que portava algun material a una de les deixalleries se'ls obsequiava amb un detall, que podia ser un paquet de bosses compostables, una bossa reutilitzable, o bé, una bossa de ràfia per fer la secció dels envasos de vidre a casa.

Porta allò que et sobra

Al finalitzar la campanya, la deixalleria de Taradell va lliurar 46 paquets de bosses compostables, 13 bosses reutilitzables i 13 bosses pels envasos de vidre. I al conjunt de les deixalleries s'han regalat un total de 261 paquets de bosses compostables, 74 bosses reutilitzables i 48 bosses pels envasos de vidre. Així doncs, la campanya ha aconseguit doblar el nombre d'usuaris que han utilitzat les instal·lacions durant aquests dies.