Sostenibilitat

Intercanvi cultural sobre residus amb escoles italianes

Dimarts 29/04/2014

Un total de set escoles de la Mancomunitat La Plana, entre elles l'escola Les Pinediques i el col·legi Sant Genís i Santa Agnès de Taradell, participaran en un programa pilot d'intercanvi cultural al voltant dels residus amb escoles italianes de primària, durant el proper mes de maig.

Els alumnes que hi participaran seran els que cursen 3r de primària al Col·legi Sant Genís i Santa Agnès i els de 5è de primària de l'escola Les Pinediques.

Cadascun d'ells rebrà un qüestionari sobre residus que hauran de respondre a casa amb les seves famílies .Un cop respost el qüestionari, se'n farà el buidatge i es preparà l'activitat a realitzar a l'aula. Allà es debatran els resultats amb els alumnes i es gravarà una petita presentació en vídeo per enviar a les escoles d'Itàlia .

Aquesta petita gravació ha de servir per explicar a la classe italiana qui són, on són, què fan amb els residus i què pensen sobre aquest tema. Abans els alumnes hauran vist el vídeo que els envien els alumnes italians amb qui fan l'intercanvi, que també hauran treballat a partir del mateix qüestionari.

L'experiència serà molt enriquidora pels nens i nenes, perquè els permetrà compartir inquietuds i conèixer com gestionen els residus en un altre país. En base a aquesta experiència es valorarà la possibilitat de dur a terme realitzar aquest projecte d'una manera més amplia el curs vinent.

La proposta d'intercanvi ha arribat de part del Consorci italià per a la gestió dels residus dels municipis del sud de la província de Torí, a la regió del Piemonte , COVAR14 (www.covar14.it), i el porta a terme la cooperativa ERICA (Educació, Recerca, Informació i Comunicació Ambiental - www.cooperica.it ) amb la col·laboració de la Mancomunitat La Plana.