L'exposició 'Objectius de Desenvolupament Sostenible' arriba a la Biblio

04/07/2022

L'exposició recorda els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible per millorar la vida de totes les persones en qualsevol lloc del món

A partir del 4 de juliol i fins al 19 d'agost es podrà veure al vestíbul de la Biblioteca una nova exposició. Es tracta d'Objectius de Desenvolupament Sostenible creada per l'Associació per a les Nacions Unides a Catalunya amb l'objectiu de mostra itinerant vol donar a conèixer mesures per combatre la pobresa, el canvi climàtic.

Aquests objectius constitueixen un pla d'acció per a assegurar la pau, protegir el planeta i aconseguir la prosperitat per a totes les persones, sense distinció. L'ambició de l'agenda marcada és transformar les nostres societats, eradicant la pobresa i assegurant una transició justa cap a un desenvolupament sostenible d'ara a l'any 2030.

Al setembre del 2015, els líders mundials dels 193 Estats membres de les Nacions Unides van acordar 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible per millorar la vida de totes les persones, en qualsevol lloc del món. Aquesta agenda és un pla d'acció per a les persones, el planeta i la prosperitat que estimularà l'acció durant els propers 15 anys.

Es tracta d'un compromís global per acabar amb la pobresa extrema, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, millorar la salut, aconseguir l'equitat, abordar el canvi climàtic i molt més.

Expo Objectius Sostenibles

En aquest sentit es fa una crida al sector públic i privat per a passar de les paraules a les accions en àrees d'importància crítica per a la humanitat i el planeta: la fi de la pobresa, la fam zero, la salut i el benestar, l'educació de qualitat, la igualtat de gènere, l'aigua neta i sanejament; l'energia assequible i no contaminant, el treball decent i creixement econòmic, la indústria, innovació i infraestructura, la reducció de les desigualtats, les ciutats i comunitats sostenibles, la producció i el consum responsables, l'acció pel clima, la vida submarina, la vida d'ecosistemes terrestres, la pau, la justícia i les institucions sòlides i finalment les aliances per a assolir els objectius. 

 

twitter