Ja pots venir a buscar el llibre del primer Club de Lectura del 2021

27/01/2021
27 de gener de 2021

Es tracta d'El món no em deu res de Massimo Carlotto. 

El 27 de gener es farà el primer Club de Lectura del 2021 i, a causa de la pandèmia, es farà en format virtual. El llibre escollit, que ja es pot recollir a la Biblioteca, és El món no em deu res de Massimo Carlotto i la sessió estarà conduïda per Pasqual Bernat. 

Per participar en aquesta sessió d'El Club de Lectura cal inscripció prèvia per poder-vos facilitar l'enllaç de la trobada. Ho podeu fer presencialment o enviant un correu electrònic a b.taradell@diba.cat. 

A banda de llegir el llibre també us convidem a veure aquesta ressenya realitzada per Pasqual Bernat.

 

L'argument

Portada \'El món no em diu res\'

A la ciutat turística de Rímini, l'Adelmo, un lladre cansat i desafortunat, veu una finestra oberta a la façana d'un edifici solemne. La temptació és irresistible i un cop dins s'adona que no està sol. L'espera la Lise, una excrupier alemanya, extravagant i presumptuosa, asseguda al sofà de casa seva, que gaudeix de la seva jubilació a la vora del mar. El que havia de ser un robatori es converteix en una sèrie de visites de l'Adelmo i, després, en una llarga conversa dialèctico-emocional en què la Lise prova de persuadir el segrestador amb un crim passional. A poc a poc, sentiments estranys i complexos afloren a la pell dels personatges. Això és perquè mentre l'Adelmo somia sortir de la precarietat, evadir-se amb la seva bicicleta i tenir una vida millor, la Lise intenta netejar-se la consciència i els traumes del passat. Dos personatges perdedors a la recerca d'un món millor, a la recerca de ser estimats i d'entendre que cal sacrificar vides per poder salvar-ne d'altres.

 

L'autor

MASSIMO CARLOTTO

Massimo Carlotto (Pàdua, 1956), escriptor, dramaturg i guionista. Considerat un dels màxims representants de la novel·la negra italiana. Entre els seus títols de ficció destaquen L'oscura inmensità della morte, Arrivederci amore, ciao i la sèrie protagonitzadapel detectiu Marco Buratti. Tots els seus llibres han estat traduïts a nombroses llengües i són un instrument per conèixer la realitat que ens envolta i, sobretot, el concepte de justícia, una de les seves grans dèries.

twitter