Exposició fotogràfica del tercer i el vint-i-quatrè Homenatge a la Vellesa

05/06/2018
Coincidint amb el 64è Homenatge a la Vellesa, l'Arxiu Fotogràfic ha preparat una exposició de fotografies antigues d'aquesta festa.

Un any més, l'Arxiu Fotogràfic de Taradell surt al carrer per oferir una mostra de fotografies antigues sobre la festa de l'Homenatge a la Vellesa. I enguany ho fa per partida doble. Des d'aquest dilluns es pot veure al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font més d'un centenar de fotografies que capten diferents moments de de la Festa del 1957 i la del 1978, és a dir, del tercer i el vint-i-quatrè Homenatge a la Vellesa. L'exposició es podrà veure fins l'1 de juliol.

 

El tercer homenatge a la Vellesa (30-5-1957)

‘Els vells són la corona dels pobles' i Taradell fa honor als seus vells' són els lemes de la tercera edició de l'Homenatge a la Vellesa de Taradell que es va celebrar el 30 de maig de 1957. Hi van participar un total de 68 avis (23 homes i 45 dones) i d'aquestes, sis eren matrimonis. La festa va començar amb una cercavila pels carrers centrals del municipi acompanyats per la cobla Els Lluïsos que van cantar durant l'ofici que es va celebrar a l'església. Els Reis de la Festa, és a dir, els avis de més edat, van ser Ferran Bosch i Crous i Margarita Parés i Padrós. Després de la missa, autoritats, homenatjats i acompanyants es van desplaçar al Centre Catòlic on es van fer els Parlaments i representants de les escoles van recitar poesies. Tot seguit, a La Plaça, l'Agrupació d'Educació i Descans van ballar tres danses per donar pas al dinar que es va fer a l'Hotel Rosa. A la tarda, novament al Centre Catòlic, l'Agrupació Art Teatral va representar l'obra ‘El Rodamón'. En aquesta exposició hi podeu trobar més d'una quarantena fotografies d'aquell dia i la crònica de la Festa publicada a la revista ‘Taradell' el juny de 1957.

Informació extreta de la Revista 'Taradell'

3r homenatge vellesa

El vint-i-quatre homenatge a la Vellesa (4-6-1978)

El 4 de juny de 1978 es va celebrar a Taradell la 24a edició de l'Homenatge a la Vellesa. Una cercavila encapçalada pels gegants amb l'acompanyament musical d'Els Lluïsos va portar a autoritats, homenatjats i acompanyants des de la casa de la Vila a l'església. Mn. Joan Pujol va fer l'homilia i els padrins de més edat, Ramon Bosch i Català i Engràcia Terns i Soler, van ser els encarregats de fer l'ofrena del pa i el vi. Després de la missa, la Festa va continuar al local del Cine Centre amb parlaments, homenatge dels escolars, l'actuació del grup Kalimba i un recital de cançons del cantautor Josep Maria Puigdomènech. A l'Hotel Rosa es va fer el tradicional dinar de germanor i es va lliurar un obsequi als homenatjasts impedits que estaven representats per les seves padrines d'honor. Hi van participar un total de 99 avis: 34 homes i 65 dones. En aquesta exposició hi podeu trobar més d'una setantena de  fotografies d'aquell dia i la crònica de la Festa publicada a la revista ‘Taradell' el juny de 1978.

Informació extreta de la Revista 'Taradell'

24è homenatge vellesa

twitter