25N-Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones | EXPOSICIÓ
Per ser nena

Cedida per l'Institut Català de les Dones | Organitzat per Som Dones

DIA

Del 22/11/2021 al 09/12/2021

HORA

Dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 9:00h a 00:00h
Dissabte i diumenge, d'11:00h a 00:00h
Dimarts, tancat

LLOC

Can Costa Centre Cultural / Sala d'Exposicions / Ctra de Balenyà, 101 / Taradell (08552) / Barcelona

Aquesta exposició reconeix a les nenes la  categoria de protagonistes, amb veu pròpia, del seu esdevenir.

Les nenes reuneixen tots els elements configuratius i formatius de com, en el marc de les societats patriarcals, es concep la feminitat i la vida de les dones, les seves dependències i limitacions. En definitiva, la infància constitueix un lloc comú per a la construcció del gènere mitjançant la socialització.

Estructurada a partir del cicle vital d'una nena atemporal, al llarg de la mostra s'analitzen aspectes com ara l'educació, el treball o la sexualitat i la violència en les nenes, a través d'un recull de fragments, creant un mosaic de fets, testimonis, dites, dates i imatges.

L'exposició “Per ser nena” forma part del Projecte multidisciplinari sobre les nenes iniciat l'any 2014, que va reunir diferents grups d'estudis i de recerca de la Universitat de Barcelona: Tacita Muta (Grup d'estudis de Dones i Gènere a l'antiguitat); Seminario Interdisciplinar Mujeres y Sociedad (SIMS); Grup de Recerca Consolidat en Història Medieval. Fonts i Estudis; Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones; Centre Dona i Literatura; i Seminari Filosofia i Gènere.

L'inauguració de l'exposició se celebrarà el dimecres 24 de novembre un cop finalitzi la Taula Rodona en el marc del la commemoració del 25-N, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les Dones.