Ban de l'alcaldessa davant l'Estat d'Alerta per sequera, per limitar el consum d'aigua

Dimecres, 27/07/2022

Benvolguts/des veïns i veïnes,

A conseqüència de l'actual escenari de sequera pluviomètrica severa i l'onada de calor, per tal d'evitar futures restriccions, cal aplicar les següents mesures de gestió i limitació de consum d'aigua, corresponents a l'Estat d'Alerta decretat aquest dimarts, 26 de juliol:

  • El reg de jardins, horts i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, ha de fer-se només en l'horari de 20h a 8h.
  • El reg dels jardins particulars es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada setmana. Tanmateix, s'ha de minimitzar el màxim possible el reg a la vegetació ornamental, tipus flor de temporada o herba de jardí.
  • Resta prohibit omplir total o parcialment fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d'ús estàtic de l'aigua.
  • Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d'aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d'aigua per arrossegar la brutícia.
  • La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, i fora d'ells es permet únicament la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l'ús d'esponja i galleda.
  • L'ús en granges d'aigua procedent de la xarxa d'abastament d'aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l'abeurament i neteja dels animals.
  • La utilització d'aigua per omplir piscines es limita a la següent situació:
    • El re-omplert parcial de piscines que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d'aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir-ne la qualitat sanitària.

Agraïm per endavant la vostra col·laboració i la consciència que l'aigua és un bé escàs.

M. Mercè Cabanas Solà
L'alcaldessa de Taradell

Consells de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per a l'estalvi de l'aigua, amb en Peyu