Inauguració de l'EXPOSICIÓ De profundis, de Jesús M. Ramos

DIA

Divendres, 11/02/2022

HORA

A les 8 del vespre

LLOC

Can Costa Centre Cultural / Sala d'Exposicions / Crta. de Balenyà, 101 / Taradell (08552) / Barcelona

DESCRIPCIÓ

De ProfundisLa sèrie “De profundis” pretén crear un univers d'espais virtuals on la profunditat ens convida a entrar dins la pintura. Deixem de ser espectadors per a ser visitants d'un univers transitable. Afronto una recerca plàstica basada en la intersecció de línies que provocarà la distribució de les formes; els colors actuaran –unes vegades en harmonia i d'altres en fort contrast..., uns com a lleus veladures, altres com a blocs sòlids...- com a  elements organitzadors de l'espai cromàtic per aconseguir l'efecte de profunditat sense haver d'acudir a les lleis de la perspectiva i on les textures, per últim, deixen de ser matèriques per a ser purament taques visuals, irregulars i, molt sovint, incontrolades. Un exercici pictòric i d'investigació dens que dóna com a resultat final un recull d'obres de diferents mides i formats, realitzats del febrer al juny de 2021.

Jesús M. Ramos

Jesús Ramos, pintor de TaradellL'autor, Jesús M. Ramos Santiago, pintor de Taradell, és llicenciat en Belles Arts per la Facultat de BBAA Sant Jordi, Barcelona, i és protagonista d'un gran recorregut artístic. Va començar els seus estudis de ceràmica a l'escola Massana a Barcelona amb Joaquim Chavarría, Rosa Amorós, Francesc Albors i Teresa Magrià (1978-82), d'escultura al taller d'en Lluís Gueilburt, Barcelona (1984-85), pintura amb Roser Agell, Barcelona (1985-86) i monogràfic sobre Chillida, Universitat d'estiu, San Sebastián (1990).

Entre altres, podem destacar les seves exposicions Territoris, museu Casa Irla (Sant Feliu de Guíxols, Girona 2012); Cartografies, sala Costa i Font i Capella de Santa Llùcia (Taradell, 2011); Entre nou i deu, Galeria Uzupi (Sant feliu de Guíxols, 2010); Darrera collita, Fundació Niebla (Casavells, 2009); Incitació a la pintura, Temple Romà (Vic, 2008);  XL & XXL, sala Costa i Font (Taradell) i Sala Amics de Centelles (Centelles, 2006). Més recentment, cal remarcar l'exposició Vestigis a l'H10 Espai d'art de Barcelona (2019); i diverses col·lectives de la Galeria El Carme (Vic, 2017 i 2018), SIDAV (Saló Internacional d'Arts Visuals, Castell de Montesquiu, 2020) o la seva presència al VICCC2016 amb l'exposició URBS al Temple romà de Vic, i posteriorment al Museu de l'Art de la Pell (Vic, 2017). També la Col·lectiva contemporània a la Galeria Abartium (Folgueroles , 2019) i d'altres exposicions col·lectives a Espanya (Barcelona, Madrid, Saragossa, Monsó...) Europa (París, Sicilia, Holanda, Roma, Tiblisi...) i Miami.

Jesús Ramos també s'ha manifestat artísticament amb altres formats, com la performance interactiva, Sop'art (Taradell, 2006-2009), o al Cicle Art'eco amb L'aigua (2007) i El foc (2008). Fins i tot ha col·laborat amb grups de teatre i diferents entitats artístiques, socials i culturals d'Osona i d'arreu de Catalunya. Una de les quals, la xerrada Construint el buit sobre Chillida, a la Biblioteca Antoni Pladevall (Taradell, 2014).

Podeu seguir el seu perfil d'Instagram, per ampliar el vostre coneixement sobre l'artista.