Directori

Adreça
Mas la Vallmitjana - 08552 - Taradell - Barcelona
Telèfon
Contacte
Ramon Vallmitjana

Les ADF es van crear arran del primer gran incendi que hi va haver a Catalunya l'any 1983 que va afectar Taradell i el 1985 a Montserrat, entre d'altres. L'ADF Portal de les Guilleries es va constituir l'any 1986 i va ser de les pioneres a Catalunya a desenvolupar la seva activitat en el territori. Junt amb les onze restants de la comarca, forma part de la Federació d'ADF d'Osona. És el resultat de l'organització de la societat civil davant el greu problema envers els incendis forestals.

L'ADF agrupa els termes municipals de Taradell, Santa Eugènia, Sant Julià, Tavèrnoles, les Masies de Roda, Roda, Folgueroles i Calldetenes i està formada per propietaris forestals, voluntaris i pels ajuntaments respectius.

Els objectius de l'agrupació són la prevenció i l'extinció d'incendis forestals, l'arranjament de camins, i la instal·lació i manteniment de punts d'aigua. Algunes tasques es porten a terme en un conveni conjuntament ADF, Ajuntament , Diputació i Federació. Cal destacar la campanya del Pla de vigilància d'incendis que comença a mitjans de juny i finalitza a mitjans de setembre. A més, porta a terme una conscienciació ciutadana per minimitzar el risc d'incendi.

L'ADF compta amb una seixantena de personal voluntari i material apte per realitzar la seva activitat.

Bànner Solstici (1)
Campanya Sequera EAS - Talla\'t amb l\'aigua!
Recollida de deixalles - Cubells amb Xip - Banner