L'Ajuntament de Taradell aprova un pressupost de 6,5 milions d'euros pel 2020

Els quatre regidors de Junts per Taradell, a l'oposició, hi van votar en contra. 

Divendres, 22/11/2019

L'Ajuntament de Taradell va aprovar, dijous al vespre, el pressupost per a l'any 2020, que puja a 6.570.158,58 d'euros. Es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, mentre que l'oposició hi va votar en contra. Mercè Cabanas, alcaldessa de Taradell, va parlar d'un pressupost que compleix els requisits "d'eficàcia, eficiència, estabilitat pressupostària, sostenibilitat financera i proximitat". Va recordar que Taradell té un Pla d'Estabilitat Econòmica i Financera que "ens colla el pressupost" i va dir que "som un dels municipis més endeutats de la comarca amb un 67%". Va afegir que "amb aquest pressupost esperem baixar 8 punts aquest endeutament de cara el proper exercici". 

La regidora d'Hisenda, Núria Arau, va ser l'encarregada d'explicar els principals capítols d'un pressupost que s'amplia, en el capítol 1, a 50.000 euros "perquè es creen dues places d'auxiliars administratius noves, es reforçarà la Guàrdia Municipal amb dos efectius durant els mesos d'estiu, hi ha els dos regidors que estem en nòmina i tots els llocs de treball, excepte el de l'alcaldessa i els regidors, s'agumentaran un 2%". En canvi, en el capítol 2, va explicar que "es redueix de 250.000 euros perquè s'ha contractat a gent externa que passa a ser del capítol 1". En el capítol 4 destaca l'augment de les quotes de la Mancomunitat La Plana que Arau va deixar clar que "no hi hem pogut fer res" mentre que en el capítol d'inversions hi ha previst l'inici de la creació d'una franja forestal a l'avinguda Goitallops, obres al pavelló i fer un nou Skate Park, entre d'altres". 

Des de l'oposició, Eduard Morató va defensar el seu vot en contra perquè "hi ha coses que no ens agraden, no ens hi sentim còmodes i en discrepem". Va al·legar "retallades" en cultura, comerç, educació, esports i participació ciutadana, "temes d'especial rellevància pel poble i la seva gent”. En aquest sentit, el portaveu de Junts per Taradell va posar en dubte, amb aquest pressupost, poder tenir "un poble endreçat i actiu". L'alcaldessa va respondre amb un "no patiu que tindrem un poble que continuarà sent molt endreçat i actiu” mentre que Arau va explicar que s'ha creat una partida nova per Sant Jordi i pel Parc de les Olors que justifiquen la disminució en la partida de cultura i de turisme i també va recordar que en tema comerç "s'ha de parlar amb els botiguers i apostar per nous projectes subvencionats per la Diputació de Barcelona".

Ajuntament sense llaços _ Ràdio Taradell