Bona resposta en el Campionat d'Osona Escolar d'Orientació disputat a Taradell

Hi van prendre part 125 participants repartits en les diverses categories.

Dilluns, 29/04/2019

Taradell va acollir, el passat dissabte, el primer Campionat d'Osona Escolar d'Orientació i una cursa popular de la Lliga Nord-O 2019. La prova va estar organitzada pel Consell Esportiu d'Osona amb el suport tècnic del Centre Excursionista de Taradell i de la Unió Excursionista de Vic.

En aquesta primera edició hi van prendre part 125 participants, dels quals 41 van ser escolars i la resta van participar a la cursa popular, en la qual les categories C1 i C2 puntuaven per la Lliga Nord d'Orientació 2019. Per classificar-se, els corredors van haver de completar correctament dues curses; la primera va ser del tipus esprint per la zona nord del casc urbà de Taradell i la segona, una de mitjana distància per la zona del bosc del Pujoló.

Pel que fa a les classificacions general, en PreBenjamí la victòria va ser per a Marta Viure. El segon lloc, per a Anna Viure i el tercer, la taradellenca Estel Freixas. En masculí el podi va estar format per Roc Bausà, Jofre Puigcercós i Nil Urbano. En Benjamí femení la victòria va ser per a Laura Puigcercós seguida d'Airina Sales i Maria Pla i en masculí el podi el van formar Dídac Llombart, Oriol Caralt i Ireneu Trilla. En Aleví femení el podi va ser per a Arlet Sales, Maria Banús i Carla Capdevila i en masculí per a Gerard Comerma i Pau Arumí. En Infantil femení victòria per Guinedell Faja seguida de Lídia Grau i Mireia Casas i en masculí va guanyar Bernat Selva seguit de Nil Gutierrez i Miquel Casals. En Cadet femení el podi el van formar Berta Feliu i Laura Gutierrez i en masculí Martí Graell, Biel Roca i Andreu Moragas.

2019 04 17 Cursa O Taradell(foto MFreixas) (3)
2019 04 27 Cursa O Taradell(foto LlSaborit) (28)b

A la cursa escolar, el campió osonenc masculí i femení de cada categoria d'edat formarà part de la selecció escolar d'Osona al Campionat Escolar d'Orientació de Catalunya que es disputarà el juny a Igualada. Els escolars osonencs que van guanyar van ser, en Prebenjamí, Lluc Arumí i Marta Viure; en Benjamí, Dídac Llombart i Airina Sales; en Aleví, Gerard Comerma i Arlet Sales; en Infantil, Bernat Selva i Guinedell Faja; en Cadet, Biel Roca, i, en Juvenil, Albert Serra. Tots els participants escolars van ser obsequiats amb una samarreta i als classificats se'ls va lliurar un diploma acreditatiu.

2019 04 27 Cursa O Taradell(foto RCurtichs) (4)*foto

D'altra banda, a la cursa popular que puntuava per la Lliga Nord-O 2019 els podis van ser: Lluís Ferrer, David Tarrés i Eduard Giravent i Ampa Gil, Adela Illamola i Melibea Quintana en C1 (nivell tècnic i físic alt); Eduard Comerma, Xavi March i Jordi Armengol i Rosa Maria Sanjaume, Lídia Barri i Meritxell Bella en C2 (nivell tècnic i físic mig); Santi Gutiérrez, Xavi March i Jordi Puigdecanet i Mireia Serrabasa, Erola Bisquert i Diana Albaredo van fer podi en la cursa C3 (circuit familiar llarg) i Guim Ferrer va ser primer en C4 (nivell iniciació nens - circuit familiar curt).

2019 04 27 Cursa O Taradell(foto RCurtichs) (5)