Turisme

Fira del Caçador

La Fira del caçador de Taradell és la més antiga que se celebra a l'Estat Espanyol, de fet va ser la primera i amb els anys s'ha convertit en un referent que aplega caçadors vinguts d'arreu del territori.

Fira del Caçador, exposició de gossos

La Fira se celebra l'últim cap de setmana de juliol i l'organitza la Societat de Caçadors de Taradell. El dissabte hi ha les competicions de gossos mentre que el diumenge hi ha la Fira-Mercat, repartida en diversos espai del poble.

El dissabte a les 6 del matí, arrenca la fira amb tres activitats: una a les bagues de Gasala amb una prova de gossos conillers amb canilles de 4 gossos. La segona és la prova de gossos de mostra sobre guatlles sembrades sense mort, que es realitza als plans de Mont-rodon i per últim a la tarda, també a les bagues de Gasala, té lloc el concurs de gossos sobre rastre de sang.

El diumenge es concentren la resta d'activitats amb la fira-mercat, que es troba repartida en tres espais del poble: Al bosc del Pujoló, al Pavelló i al Centre Cultural Costa i Font. A la fira s'hi poden trobar diverses activitats: una exposició i exhibició de gossos, animals de repoblació, exposició de remolcs, gastronomia, falconeria, objectes i complements per a gossos, utillatges per a la caça, un simulador de caça i de tir virtual o una galeria de tir amb carabina, i també es pot practicar el tir amb arc. La mostra també compta amb una exposició de taxidèrmia de fauna autòctona i internacional.

Fira liquidació d'estocs
Per últim, diumenge al matí, i també en el marc de la Fira del Caçador, té lloc la Fira de liquidació d'estocs “Duros a 4 Peles”. Aquesta fira és una iniciativa de l'Agrupació de Botiguers de Taradell. Està situada al Passeig del Pujoló, just al costat d'on es realitzen la major part d'activitats de la Fira del Caçador.