Cultura i festes

Taradell presenta el Mapa de Patrimoni Cultural.

Diumenge 15/10/2017
Presentació mapa de Patrimoni 1

Taradell ja té Mapa de Patrimoni Cultural. Després dels treballs realitzats per la Diputació de Barcelona, l'empresa Antequem SL i l'Ajuntament de Taradell, el passat 30 de setembre es va presentar en un acte obert al públic a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

A l'acte, i van participar Pere Barbado, tècnic de la Diputació de Barcelona i Marta Lloret, tècnica de l'empresa Antequem SL, qui va portar a terme la coordinació, el treball i el disseny del Mapa de Patrimoni, a més a més de Berta Vaqué, cap d'unitat tècnica de l'Ajuntament; Marta Roca, de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament i també de l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer.

Pere Barbado, va explicar que els mapes de patrimoni cultural són una eina de coneixement que pretén recollir exhaustivament el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural d'aquells municipis que en sol·liciten la realització, per tal que es puguin establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilització social i també va destacar que Taradell, és un dels mapes més extens, ja que és un dels que té més fitxes realitzades, en total 600.

Marta Lloret, que va ser l'encarregada de confeccionar el mapa, va resumir diferents fitxes que es poden trobar en el mapa i també va tenir un especial agraïment als centenars de persones que hi han col·laborat, en especial la col·laboració de l'exalcalde, Josep Munmany i de Salvador Solagran, Jaume Miralpeix i Marta Roca.

Presentació mapa de patrimoni 2

L'acte el va cloure Lluís Verdaguer, agraint la tasca de tots els qui han col·laborat aportant-hi coneixements i material, i va destacar que el Mapa era un deute cap a la població, que complementa la feina feta durant aquests anys per diferents entitats i persones del municipi i destacant que serà una gran eina del present i del futur.

En el mapa, hi ha un total de 600 fitxes, els quals corresponen a patrimoni immoble (edifici conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 14 % és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), 5 % documental (fons documentals i d'imatges), 4 % immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 9 % natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

El Mapa del Patrimoni Cultural de Taradell es pot consultar aquí.