Serveis

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font és el Servei local d'informació que ofereix a tots els ciutadans accés a la cultura, a la informació, a l'autoaprenentatge i al coneixement .

 

La Biblioteca depèn de l'Ajuntament de Taradell, que la gestiona en conveni amb la Diputació de Barcelona. Forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Porta el nom de l'historiador, capellà i erudit Antoni Pladevall i Font (Taradell, 1934).

L'accés a la bilioteca és lliure per a tothom. No obstant això, per fer ús de determinats serveis,com el de préstec o el d'accés a Inernet es requereix la presentació del carnet d'usuari de la biblioteca . 

La Biblioteca ofereix 102 punts de lectura als seus usuaris, un fons documental de 34.129 documents  (2013) i un calendari estable d'activitats de promoció de la lectura. 

L'horari d'obertura és de 33 hores setmanals, cada tarda de dilluns a divendres (de 2/4 de 4 de la tarda a les 8 del vespre) i els matins de dimecres, divendres i dissabte (de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia) i ofereix els de préstec, préstec interbibliotecari, internet i ofimática i servei d'informació.

 

Informació

Atenem les consultes dels usuaris sobre qualsevol qüestió que interessi, com informació general i local, informació municipal, accés a catàlegs externs i bases de dades en línia.

Préstec

  • El servei de préstec és gratuït. Només cal disposar del carnet de la biblioteca, que és vàlid per a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i per a totes les biblioteques públiques de Catalunya.
  • Fer-se el carnet d'usuari és gratuït i només cal el DNI o el passaport. El carnet es pot fer des dels primers dies de vida; pels menors de 14 anys, els pares signen una autorització.
  • El servei de préstec permet endur-se a casa fins a 30 documents (entre llibres, revistes i àudiovisuals) durant 30 dies, amb la opció de renovar el préstec 30 dies més si l'usuari ho requereix.
  • La biblioteca disposa d'una bústia de retorn de documents les 24 hores del dia.
  • Si voleu consultar l'estat i ús del vostre carnet, només cal que accediu a la Biblioteca Virtual i cliqueu l'apartat Accés al meu espai

Préstec Interbibliotecari

Es poden fer reserves de documents prestats o demanar llibres d'altres biblioteques amb el servei de préstec interbibliotecari, abonant el preu públic corresponent.

Si voleu consultar l'estat i ús del vostre carnet, només cal que accediu a la Biblioteca Virtual i cliqueu l'apartat Accés al meu espai

També es fan préstecs a entitats i escoles del poble, així com préstec domiciliari a persones amb dificultats per traslladar-se a la biblioteca.

Internet i +

La biblioteca compta amb 7 ordinadors connectats a Internet i amb programari d'ofimàtica. Si vols reservar un dels nostres ordinadors només cal que accedeixis a aquest enllaç.

Wi-Fi

Tot l'espai de la biblioteca disposa de zona Wi-Fi; trobareu punts per connectar-vos a internet amb el vostre ordinador portàtil, tauleta o el mòbil. 

Tràmits en línia

Pots agilitzar i gestionar els teus tràmits amb la biblioteca: renovacions de préstec, reserves.... a través de la Biblioteca virtual 

Formació 

  • Atenció personalitzada
  • Visites programades
  • Sessions formatives sobre l'ús i els recursos de la biblioteca, especialment per grups escolars de qualsevol edat .

Bibliodispensari i Bibliopiscina

La Biblioteca ofereix un punt  de servei extern al Centre d'Atenció Primària de Taradell - el Bibliodispensari- i el servei de Bibliopiscina al Parc d'Esports durant el mes de juliol .

Grup de Recerca Local i Arxiu Fotogràfic

La Biblioteca dirigeix i coordina el Grup de Recerca Local -que recull les vivències i els records de la gent més gran de Taradell - i l'Arxiu Fotogràfic de Taradell.