'Vespres malgastats' arriba a la Biblioteca de Taradell amb Joan Gener i Guillem Ramisa

17/03/2018
17 de març de 2018
'Els vespres malgastats', una activitat poètica coordinada per Raquel Santanera, arriba el proper 21 de març a la Biblioteca de Taradell.

Coincidint amb el Dia de la Poesia, la Biblioteca Antoni  Pladevall i Font de Taradell, acollirà el projecte Els vespres malgastats, un projecte de poesia jove que es porta a terme des de mitjans de febrer a vuit biblioteques de la comarca. A cada sessió es conviden dos poetes joves, amb no més de dos llibres publicats, que establiran un diàleg poètic i recitaran els seus versos, escollits prèviament, per generar una correspondència i complicitat entre ells. En alguna sessió es pot donar el cas que una poeta reciti poemes de l'altre. El recital s'iniciarà amb una breu presentació dels convidats feta per Raquel Santanera qui també conduirà i farà de mediadora de les sessions. En el cas de Taradell, l'activitat que començarà a les 7 de la tarda, tindrà a Joan Gener i Guillem Ramisa.

El nom de Els vespres malgastats sorgeix de l'afirmació de l'autor nord-americà Don Delillo a l'obra Cosmòpolis on diu: “El talent és més eròtic quan és malgastat". Aquesta idea de malgastar és la que es casarà amb la paraula viva de la poesia. Quan un poeta recita, la paraula apareix però alhora també s'escapa, es torna efímera i desapareix. Els recitals de poesia permeten consumar el talent del poeta, emmarcar-lo en el moment de la rapsòdia i després oblidar-lo. Els mots s'immortalitzen per mitjà del vers imprès, però és només en l'acte de pronunciar-los que el seu valor i erotisme aflora, i poden arribar més enllà. I així els vespres esdevenen volgudament malgastats, feliços. 

La primera sessió del cicle va ser el 21 de febrer a Manlleu amb Maria Sevilla i Laia Carbonell. La segona va ser a Torelló, el 7 de març, i va comptar amb Anna Miralpeix i Anna Gas. Taradell serà la tercera biblioteca que acollirà el cicle que seguirà a Roda, el 13 d'abrill, amb Jaume Coll i Maria Isern; a Tona, el 26 d'abril amb Helga Simon i Glòria Coll; el 4 de maig a Sant Quirze de Besora amb Guillem Gavaldà i Àngels Moreno; el 18 de maig a Centelles amb Misael Alerm i Guim Valls i finalitzarà a la Biblitoeca Joan Triadú de Vic el 22 de maig amb Núria Armengol i Gerard Cisneros. 

Cartell General Vespres malgastats