La Mosta Internacional de Cinema Etnogràfic 2019 està dedicada a l'Esbart Sant Genís

Es podrà veure dijous a partir de 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell

Dimecres, 02/10/2019

Unes imatges de l'any 1957 serà la prèvia de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic que per quart any arriba a Taradell. Aquestes imatges de la primera ballada de l'Esbart Sant Genís donaran pas a unes altres gravades vint anys després quan l'Esbart Sant Genís de Taradell va encetar la segona etapa. La mostra recordarà els inicis però sobretot servirà per reviure el resorgiment de l'entitat taradellenca el 1977, quan un grup d'exdansaires van tornar a ballar per la festa major, una ballada que va servir per recuperar l'Esbart.

Les imatges que es podran veure aquest dijous, a 2/4 de 8 del vespre, recorden també quan, un any més tard de la recuperació de l'Esbart, el 1978, es va fer la inauguració del banderí i una ballada conjunta de tots els grups de l'entitat: Infantils, Juvenils i Grans, a la pista poliesportiva del Parc d'Esports; la recordada participació de l'esbart taradellenc al programa Gente Joven de TVE, la inauguració de l'actual local, algun assaig i també diverses ballades, alguna d'elles a Europa, complementen la mostra que centrada sobretot en aquests inicis. 

Com que no es tracta d'un documental, per comentar aquestes imatges es comptarà amb membres i exmembres de l'Esbart amb els quals es farà una tertúlia. Les imatges han estat cedides per Xavier Carol, la família Ramírez-Papell, per Vicenç Tió i Núria Vilaró. 

La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic compta amb la col·laboració de l'Arxiu Fotogràfic i el Grup de Recerca. Es tracta de la quarta vegada que s'hi participa: el primer any es van recuperar filmacions dels Gegants de Taradell (2016); el segon de la Festa de l'arbre (2017) i l'any passat, de l'Agrupament Rocaguinarda (2018). 

Benedicció banderí Esbart Sant Genís (1-10-1978)