Els divendres del mes d'octubre torna el cicle Taradellencs pel món a la Biblioteca

26/10/2018
26 de octubre de 2018
Gerard Roma, Montse García, Joan Carles Abella i Albert Ledesma seran els protagonistes del cicle Taradellencs del món, els divendres del més d'octubre a la Biblioteca. 

El 5 d'octubre arrencarà la setzena edició del cicle Taradellencs pel món, una activitat que va néixer l'any 2003 amb l'objectiu de difondre el fons de Senderisme, excursionisme i viatge de la biblioteca i alhora donar l'oportunitat als viatgers taradellencs de compartir la seva experiència viatgera. Enguany es faran tres projeccions i també es podrà veure una exposició de fotografies dels viatges.

Gerard Roma_Mèxic

 

Gerard Roma i Montse Garcia presentaran el 5 d'octubre Mèxic, les ciutats més perilloses del món: “Diuen que Mèxic és el país que conté més biodiversitat per m2 del món. La fauna i la flora són espectaculars i variables i que això s'hagi contagiat a les persones. Un país amb grans desigualtats socials i un dels més turístics d'Amèrica Llatina però també un dels més violents segons les últimes estadístiques. Un país amb constant agonia que apunta, degut a les eleccions, a l'esperança. Però per sobre de tot, l'amabilitat de les seva gent acostumada a sobreviure i a reinventar-se per tirar endavant”. 

 

Taradellencs pel món 2018_Joan Carles Abella

 

El 19 d'octubre serà Joan Carles Abella qui ens portarà Taradell-Dakar, més enllà del ral·li: “Un recorregut des de les contrades mediterrànies fins a les tropicals africanes, seguint la ruta per la carretera litoral que travessa de nord a sud el desert del Sàhara. Passant de puntetes pel modern Marroc, el Sàhara occidental i el colonialisme, la segura i sorprenent Mauritània i, finalment, el Senegal més etnològic. Al llarg de la presentació es comentaran aspectes climàtics, fauna i flora, sense deixar de banda les persones que hi habiten i com hi viuen. El motiu del viatge continua sent la conservació del xot (Otus scops), el rapinyaire nocturn més petit entre nosaltres. El mitja de transport va ser una furgoneta 4x4 equipada per a dormir, menjar i treballar. L'equip humà durant el viatge i l'estada per terres africanes va estar format per un total de 6 persones. També serà un recorregut on travessar fronteres acaba sent una experiència que no deixa indiferent”.   

 

Taradellencs pel món 2018_albert Ledesma

 

Finalment, Albert Ledesma posarà punt i final al cicle d'enguany amb Etiòpia: bressol de l'antropologia, les cultures i la història dels humans: “Etiòpia un estat barreja de països, cultures, religions i paisatges diferents i multicolors. El nexe entre ells, les persones”.

Totes les projeccions començaran a les 8 del vespre i es faran a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.