Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
La biblioteca de Taradell enceta la 6a edició del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país
La xerrada Una Catalana i una nepalesa compartint el Nepal de Marta Corominas i Pemba Chhoti Sherpa van donar dijous el tret de sortida a la 6a edició del projecte De Biblioteca a Biblioteca, de país a país. 

Dijous al vespre va començar la sisena edició d'aquest projecte, enguany dedicat al Nepal, un país molt vinculat amb Taradell "ja que hi ha una gran comunitat de nepalesos vivint al nostre municipi des de fa molts anys" va explicar Eva Leucó, directora de la Biblioteca de Taradell. La presentació de Taradell-Nepal va anar a càrrec de Marta Corominas i Pemba Chhoti Sherpa que van oferir la xerrada Una Catalana i una nepalesa compartint el Nepal. Els assistents a la jornada van poder escoltar l'experiència de Corominas, amb relació al Nepal des de fa 20 anys, i Chhoti Sherpa, nascuda allà. Leucó va explicar que en aquesta edició el projecte es comparteix amb la  Kathmandu Valley Public Library, on es celebraran algunes activitats relacionades amb Catalunya i en concret amb Taradell. El projecte compta amb la col·laboració de l'Associació Options Catalunya Nepal i amb la comunitat nepalesa de Taradell. Tots els assistents a l'acte van poder fer un tast de gastronomia nepalesa, però també catalana, aprofitant que era Dijous llarder i van poder veure un vídeo amb totes les activitats que es desenvoluparan fins al mes de setembre a la Biblioteca.

Veure entrada completa
 De Biblioteca a Biblioteca de País a País. Aquest 2019, Taradell-Nepal
L'any 2011 la Biblioteca Antoni Pladevall i Font va iniciar el projecte De Biblioteca a Biblioteca de País a País amb l'objectiu de promoure i dinamitzar la seva secció especialitzada en Senderisme, excursionisme i viatge i alhora d'aprofundir en el coneixement d'un país o regió determinada des del punt de vista turístic i cultural.

Aquest dijous, 28 de febrer a 2/4 de 8 del vespre, començarà la sisena edició, enguany dedicada al Nepal, un país molt vinculat amb Taradell ja que hi ha una nombrosa comunitat de nepalesos vivint al nostre municipi des de fa molts anys. La presentació de Taradell-Nepal anirà a càrrec de Marta Corominas i Pemba Chhoti Sherpa amb la xerrada Una catalana i una nepalesa compartint el Nepal. Els assistents a la jornada rebran un punt de llibre, dissenyat per Sonam Sherpa, amb el calendari d'activitats i degustaran un petit tast de gastronomia nepalesa.

Veure entrada completa
'Nens i nenes, nenes i nens' a l'Hora del Conte del mes de març
La rondallaire Marta Esmarats serà l'encarregada de conduïr l'Hora del Conte del mes de març de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. 

Serà el proper dilluns, dia 4, a 2/4 de 6 de la tarda a la sala Infantil de la Biblioteca. I ho farà amb Nens i nenes, nenes i nens, un conte que tracta de manera lúdica i no moralitzant el tema cultural de la igualtat de gènere. En aquesta activitat es podrà veure i es posarà en dubte tòpics i clixés actuals sobre els nens i les nenes.És un conte que tracta de manera lúdica el tema cultural de la igualtat de gènere, representat amb titelles i objectes animats.

Veure entrada completa
Participa a la travessa dels Oscars 2019
Des de la secció de cinema de la biblioteca us animen a participar a la Travessa dels Oscars! 

Per quinzè any consecutiu, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell organitza la travessa dels Oscars. Hi poden participar tots els usuaris, a partir de 14 anys, que ho vulguin omplint les butlletes que es poden trobar al taulell de préstec de la Biblioteca. Només s'accepta una butlleta per persona. En cas de dipositar-ne més d'una, no en serà acceptada cap i quedaran automàticament anul·lades. En concret, cada participant ha de fer les seves apostes per a deu categories: a la millor pel·lícula, al millor director, al millor actor i millor actor de repartiment, millors actrius principals i de repartiment, millor pel·lícula de parla no anglesa, millor banda sonora, millor vestuari i millor pel·lícula d'animació. Hi pots participar fins al 23 de febrer a 2/4 de 2 del migdia.

Veure entrada completa
Exposició 'Els monuments ens parlen de Taradell'
Aquest mes de febrer a la biblioteca es pot veure l'exposició dels relats dels alumnes de la segona edició del taller d'escriptura de records.

Es tracta de la segona part d'aquest curs que es va portar a terme a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant el mes de novembre i que va anar a càrrec de Miracle Sala del Laboratori de Lletres. L'activitat estava emmarcada dins del projecte BiblioLab de la Diputació de Barcelona. En aquesta exposició es poden veure nou relats dels catorze alumnes que hi van participar. Amb el títol de Els monuments ens parlen de Taradell els relats són de Dolors Bigas, Jaume Garolera, Fàtima Izquierdo, Josep Miret, Maria Carme Seuma, Mercè Romeu, Pilar Roca, Alícia Osorio i Marta Molist. En el taller també hi va participar Elisenda Codina, Marina Capilla, Ramon Casalí, Xavier Arranz i Cristina Teixidor.

Veure entrada completa
Les telefonistes de Taradell a Rac1
Les protagonistes del documental que el Grup de Recerca Local de Taradell va presentar per Sant Sebastià, ‘Les telefonistes de Taradell‘, van participar el dimarts 28 de gener al programa Islàndia de Rac1, presentat per Albert Om.

Concretament, el periodista taradellenc acompanayt per Maria Xinxó van entrevista a Assumpta Esquís, Margarita Casademunt i Maria Rosa Soler. No se'n van escapar però la resta de telefonistes, que no es van perdre el programa, i que des de la platea també hi van intervenir: Araceli García, Dolors Casademunt Castells, Rosa Crusellas, Dolors Casademunt Pujol, Maria Pasqual i Isabel Clot. En representació del Grup de Recerca hi havia Eva Leucó, Paquita Clot i Laia Miralpeix.

Veure entrada completa
Participa a la 15a edició de l'Abril Poètic
Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font estem preparant una nova edició de l'Abril Poètic, la quinzena. 

L'any 2005 la Biblioteca de Taradell va encetar el projecte Abril Poètic amb l'objectiu de promoure el gust per la lectura i difondre la producció poètica d'autors locals. Una de les activitats d'aquest projecte és l'exposició de poemes d'autors locals que es podrà veure a la Biblioteca durant part del mes de març i tot l'abril amb la finalitat de ser una plataforma de difusió de noves veus poètiques.

Veure entrada completa
Noves revistes a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell
Voleu saber quines revistes i diaris rebrem a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant el 2019? A la Biblioteca hi podeu trobar 5 diaris i 46 revistes. 
Des de principis d'any podeu trobar quatre noves revistes a la Biblioteca de Taradell que se sumen a la cinquantena de publicacions que hi ha a la secció de revistes. Amb aquests nous títols la Biblioteca amplia la seva oferta de revistes que tracten des de temes d'actualitat, passant per economia, esports, cultura popular, viatges, salut, literatura, informàtica, fotografia, ecologia, salut, disseny, tecnologia, muntanya, senderisme i també infantils. Les quatre noves publicacions són: Peón de rey, Condé Nast Traveler, Glamour i Muy Mascotas.
Veure entrada completa
'El malvat animal salvatge... o no!' a l'Hora del Conte del mes de febrer
L'Hora del conte del mes de febrer de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font anirà a càrrec de Marian Toril. 

Es farà el divendres, 15 de febrer, a 2/4 de 6 de la tarda i porta per nom El malvat animal salvatge... o no! En aquesta Hora del Conte Marian Toril explicarà com una científica es troba en un bosc on investiga els animals salvatges dels contes. Un dia rep un paquet amb tot de proves per explorar un d'aquests animals i amb l'ajuda dels nens i nenes esbrinaran de quin animal es tracta. És salvatge? És bo? És divertit?... Serà un viatge per aquest bosc descobrint aquest animal salvatge. Es tracta d'una activitat en la qual el teatre i els contes es donen de la mà per explicar aquesta divertida peça. Està adreçat a nens i nenes a partir de 4 anys.

 

 

'Musclos per sopar', el llibre del Club de Lectura del mes de febrer
Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell ja poden recollir el proper llibre.

Aquest mes s'ha escollit l'obra de Birgit Vanderbeke Musclos per sopar i es debatrà i comentarà el proper dimarts, 26 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Veure entrada completa