Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Presentació del llibre 'Contra Flac: In Flaccum' editat per Llogari Pujol
Una crònica d'un jueu alexandrí del primer pogrom antijueu i, segons Llogari Pujol, base de la creació literària del personatge de ficció de Sant Pau (Aulus-Saulus-Paulus). 

Així és com Llogari Pujol defineix 'Contra Flac: In Flaccum' el llibre que ha editat i que presentarà el proper dijous 24 de maig a la Biblioteca de Taradell. L'activitat, que començarà a 2/4 de 8 del vespre, comptarà amb Lluís Rovira, que ha estat l'encarregat de traduïr el llibre del grec; amb Llogari Pujol, que ha realitzat una comparació de l'obra que es pot trobar en el mateix volum i Jacint Casadevall. 

Segons el mateix Pujol "no són com les Vides Paral·leles (anys 96-1117) a l'estil de Plutarc sinó que els seus personatges són reals, un romà i un grec que compartien un mateix passat i uns mateixos valors. Una obra essencial per refer la cronologia i la protohistòria del cristianisme". El llibre consta de 156 pàgines i està editat per Llibres de l'Índex. 

Club del Llibre comarcal amb Rafel Nadal
La sala La Canal de Tona serà l'escenari del Club del Llibre comarcal que es farà el proper 10 de maig. 

L'activitat començarà a 2/4 de 8 del vespre i servirà per comentar tota l'obra de Rafel Nadal. El club del llibre és un cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques, promogut per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diverses editorials. Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca es poden inscriure al bus, que és gratuït, i fer la lectura d'una de les seves darerres novel·les La maledicció del Palmisano.

Veure entrada completa
Presentació del llibre 'La gestió del patrimoni literari' de Mireia Munmany
La taradellenca Mireia Munmany ha publicat el llibre La gestió del patrimoni literari. Conceptualització i anàlisi comparativa dels models català i anglès

Editat per la Universitat Rovira i Virgili amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner i Espais Escrits es tracta d'una publicació fruit de la tesi doctoral defensada el 2016 a la Universitat de Vic i acollida dins el programa de Doctors Industrials. Carme Torrents i Joan Brussosa seran els encarregats de fer-ne la presentació, el proper dimecres 16 de maig a 2/4 de 7 del vespre, en un acte que es realitzarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Veure entrada completa
16è Premi Literari Solstici de Taradell
La biblioteca Antoni Pladevall i Font juntament amb la Comissió Premi Solstici ha convocat la setzena edició del Premi Literari Solstici de Taradell. 

Enguany, el termini de presentació de les obres és el dia 28 d'abril i la temàtica és lliure, tant per a la categoria A (fins a 12 anys fets al llarg del 2018) com per la B (a partir de 16 anys fets al llarg del 2018). Les obres han de ser inèdites i escrites en català.

Pel que fa als premis, s'estableixen dues modalitats en la categoria B amb 400 i 250 euros respectivament (Primer i segon premi de poesia i primer i segon premi de prosa) mentre que a la categoria A -Premi Infantil Jordi Capell- es lliurarà un primer premi en prosa i un altra en poesia que consistirà en un lot de llibres.

El lliurament de premis es farà el dissabte 16 de juny a la Biblitoeca Antoni Pladevall i Font.

Veure entrada completa
Els llibres i documents adquirits a la Col·lecció Local en el darrer any

Cada any la Col·lecció Local es va ampliant, ja sigui recopilant llibres editats anteriorment o també amb les noves propostes. Aquí teniu un llistat amb els llibres i el CD que s'han presentat el darrer any i que opodeu trobar a la Biblioteca de Taradell. L'objectiu de la Col·lecció Local és recollir, tractar, conservar i difondre tot el material necessari per a l'estudi del nostre poble.  

Veure entrada completa
Les novetats en novel·la Juvenil a la Biblioteca per aquest Sant Jordi

Des de la Biblioteca de Taradell tenim algunes propostes per aquest Sant Jordi. Aquí teniu una selecció de vuit novetats en novel·la juvenil que podreu venir a buscar a partir d'aquest dilluns.

Veure entrada completa
Les novetats en novel·la per Sant Jordi a la Biblioteca de Taradell

Des de la Biblioteca de Taradell tenim algunes propostes per aquest Sant Jordi. Aquí teniu una selecció de vint novetats en novel·les que podreu venir a buscar a partir d'aquest dilluns.

Veure entrada completa
Un microconte de Jordi Estrada, a la façana de la Biblioteca de Taradell
Per quart any consecutiu, la Biblioteca de Taradell se suma a les activitats que s'organitzen des dels Serveis Territorials de la Catalunya Central per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Des d'aquest dimecres a la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es pot llegir un microconte. Si l'any passat l'escollit va ser Ramon Erra, enguany el protagonista és l'escriptor Jordi Estrada. El primer any es va comptar amb un microconte d'Antoni Pladevall i el 2016 un de Joan Pinyol. 

Veure entrada completa
Exposició 'Abril poètic' a la Biblioteca de Taradell
Una vintena poetes locals de Taradell exposen la seva obra al vestíbul de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

En el marc del projecte Abril Poètic que es porta a terme des del 2005 a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell es pot visitar una exposició de poemes de diversos poetes taradellencs i poetesses taradellenques amb l'objectiu de difondre la producció poètica dels autors locals. Enguany compta amb la participació de 20 poetes locals que exposaran la seva obra al vestíbul de la Biblioteca fins al 28 d'abril. Enguany els 20 autors que exposen els seus poemes a la biblioteca són: Lídia Arimany, Carme Bayot, Carme Casadevall, Rosa Codina, Eloi Creus, Aniol Florensa, Lola Hosta, Frederic Jané, Lluís Mauri, Mercè Naudi, Noèlia Pérez, Glòria Pons, Jesús Ramos, Mercè Romeu, Rita Sañé, Maria Sellés, Marcel·lina Serra, Mercè Voltas i Miquel Vivet.

Veure entrada completa
La poesia de Pilar Cabot al Club de Lectura del mes d'abril
La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell dedica el mes d'abril a la poesia i el Club de Lectura no n'és una excepció. 

Els membres del Club de Lectura també llegiran poesia aquest mes d'abril. Concretament llegiran una selecció de poemes que ha realitzat Montse Llorens de l'obra de Pilar Cabot, que va morir el passat mes de maig. Amb Llorens, experta en la poesia de Cabot comentarem aquests poemes el 26 d'abril a 2/4 de 8 del vespre. 

En aquest recull de l'obra de Cabot, que podeu recollir a la Biblioteca, hi trobem, per exemple, poemes del llibre Avui estimo Baudelaire (Columna, 1988Ç), Els versos obstinats (Edicions Comte d'Aure, 2003), Els rossinyols insomnes (Pagès eidtors, 2008), La remor f'un molt antic silenci (Tèmenos, 2011) o Vol ballar un tango amb mi, senyor Vivaldi? (Tèmenos, 2015).

Veure entrada completa