Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
'Papallones', poemes musicats de Joana Raspall
A l'abril, la Biblioteca de Taradell s'omple de poesia. 

El dimecres 10 d'abril a 2/4 de 6 de la tarda a la sala Infantil de la Biblioteca de Taradell es portarà a terme Papallones, una activitat en la qual els assistents podran escoltar petits poemes musicats de Joana Raspall a càrrec de Carles Cuberes. 

Amb la poesia de Joana Raspall les paraules obren les seves ales i agafen embranzida cap al cel. Papallones és una selecció de poemes deliciosos amb música original. L'amistat, la diversitat, l'autoestima, el respecte... valors que basteixen un espectacle de música, poesia i sobretot, sensibilitat i tendresa.

Veure entrada completa
Celebrem el Dia Internacional del Llibre Infantil amb una Hora del conte especial
El dimarts 2 d'abril es celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil per commemorar el naixement de l'escriptor danès, Hans Christian Andersen, creador de contes com L'aneguet lleig, La sireneta, El soldadet de plom, entre d'altres.

Per aquest motiu, el proper dimarts a 2/4 de 6 de la tarda i a la sala Infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell es portarà a terme una Hora del conte especial amb el conte L'aneguet lleig. L'activitat està adreçada a nens i nenes de P3, P4, P5 i 1r.

L'aneguet lleig és un dels contes més populars de Hans Christian Andersen publicat el 1843. L'èxit de la història va propiciar la seva adaptació a diversos formats, incloent un musical i un curt de dibuixos animats.

Veure entrada completa
Presentació del llibre 'Amaryllis' il·lustrat per Anna Aparicio

El proper dimarts 9 d'abril a 2/4 de 8 de la tarda a la Biblioteca de Taradell es farà la presentació del llibre Amaryllis que ha escrit Germán Machado i il·lustrat la taradellenca Anna Aparicio i publicat per Thule ediciones

L'Amaryllis és una planteta a qui li agrada passejar quan s'acaba l'estiu. Fa tota mena d'amics pel bosc i en el seu camí hi troba aventures i perills, tot per tal d'arribar a on ningú no ha arribat quan comença l'hivern.

Veure entrada completa
Presentació del llibre d'Albert Ledesma 'Tinc hipertensió, i què?'
A mitjans de febrer va sortir el darrer llibre del taradellenc Albert Ledesma 'Tinc hipertensió. I ara què?. 

La presentació del llibre a Taradell serà el 28 de març a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i comptarà amb la presència de l'autor i també de la Dra. Anna Ribas, directora de l'ABS, de Joan Bruy, president de l'Associació de Jubilats de Taradell i de Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell. A Tinc hipertensió. I ara què? , publicat per Eumo Editorial, s'explica com la tensió arterial elevada, causant de moltes malalties cardiovasculars, afecta un 40% de les persones de més de 18 anys. Un cop finalitzada la presentació, els doctors Ledesma i Ribas respondran els dubtes dels assistents i prendran la tensió a tothom que ho vulgui.

Veure entrada completa
Xerrada-projecció 'Explorant l'Alt Himàlaia en solitari' amb Raül Corominas
En el marc del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país que enguany està dedicat al Nepal durant tot el mes de març s'han programat diverses xerrades-projeccions. 

L'alpinista Raül Corominas parlarà el divendres 22 de març a 2/4 de 8 del vespre del viatge que va fer en solitari pel Nepal durant la primavera de l'any 2017. L'ha anomenat Explorant l'Alt Himàlaia en solitari, una experiència en la qual durant 40 dies va recórrer diferents valls de la zona de l'Alt Khumbu i del Rolwaling. Va fer l'ascens a deu muntanyes de 5.500 a 6.000 metres sobre el nivell del mar (msnm), creuant uns deu colls per sobre dels 5.000 msnm.

Veure entrada completa
Gemma Ruiz serà al Club de Lectura del mes de març de la Biblioteca de Taradell
Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell ja poden demanar al taulell de préstec el llibre del mes de març. Es tracta d'Argelagues de Gemma Ruiz. 

Precisament l'autora d'aquesta novel·la participarà en el Club de Lectura que es farà el 19 de març a la Biblioteca de Taradell. En aquesta activitat es comentarà i debatrà i es farà tertúlia amb l'autora sobre una obra que tracta sobre tres dones que lluiten, al llarg del segle XX, per obrir-se camí en el món laboral de les fàbriques tèxtils del Vallès i per tirar endavant la família.

Veure entrada completa
Recital poètic: 'Núria Candela diu Joan Brossa'
Amb motiu del Dia Internacional de la Poesia i alhora per commemorar l'Any Brossa, la Biblioteca de Taradell organitzarà el 21 de març un recital poètic.

L'activitat anirà a càrrec de Núria Candela, intèrpret, guionista i directora de recitals de poesia. Porta per nom Núria Candela diu Joan Brossa. Es tracta d'un recull d'una seixantena de poemes dits i representats sense més recurs que la presència i la veu de l'actriu, tal com volia el poeta. 

Veure entrada completa
Xerrada-projecció 'Trekking al Manaslu'
En el marc del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país que enguany està dedicat al Nepal, la Biblioteca de Taradell organitza durant el mes de març diverses projeccions i xerrades. 

Fina Ballús, Marta Bisquert, Rosa Coromina i Rosa Vilardell (Vili) seran les encarregades d'oferir el 14 de març a 2/4 de 8 del vespre la xerrada-projecció Trekking al Manaslu. Es tracta d'un dels trekkings més autèntics i solitaris que es poden realitzar a l'Himàlaia Nepalesa. El Manaslu (8.163 metres) és la vuitena muntanya més alta del món. Situada aprop de la frontera amb el Tibet, va ser una zona tancada de forma hermètica fins l'any 1.991, i això ha contribuït a la seva bona conservació. Creuant ponts penjats i rodejat d'algunes de les muntanyes més altes de la terra, el seu recorregut permet gaudir de paisatges espectaculars i de la diversitat ètnica, cultural, arquitectònica i biològica de la regió.

Projecció-xerrada 'Dona i guia a l'Himalàia' amb Eva Freixa i Meritxell Verdaguer
Les valls de l'Himàlaia comencen a veure grups d'excursionistes liderats per dones. Eva Freixa i Meritxell Verdaguer explicaran com es formen, com s'entrenen i com s'obren pas en el guiatge de muntanya ocupat majoritàriament pels homes. 

En el marc del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país  que enguany està dedicat al Nepal i també del Dia Internacional de les Dones, Eva Freixa i Meritxell Verdaguer realitzaran aquest dijous una xerrada-projecció que porta per nom Dona i guia a Himalàia ens parlaran de de la nepalesa Tsering Tamang, qui va haver d'abandonar la família després de comunicar-los-hi que volia ser guia de muntanya: Això no és possible. Ets massa dèbil, li digué el seu pare.

Veure entrada completa
17a edició del Premi Literari Solstici de Taradell
La biblioteca Antoni Pladevall i Font juntament amb la Comissió Premi Solstici convoca la dissetena edició del Premi Literari Solstici de Taradell. 

En aquesta edició el termini de presentació de les obres, tant en porsa com en poesía, és el dia 23 d'abril. La temàtica és lliure, tant per a la categoria A (fins a 12 anys fets al llarg del 2019) com per la B (a partir de 16 anys fets al llarg del 2019). Les obres han de ser inèdites i escrites en català.

Pel que fa als premis, s'estableixen dues modalitats en la categoria B amb 400 i 250 euros respectivament (primer i segon premi de poesia i primer i segon premi de prosa) mentre que a la categoria A -Premi Infantil Jordi Capell- es lliurarà un primer premi en prosa i un primer premi en poesia que consistirà en un lot de llibres.

El lliurament de premis es farà el dissabte 15 de juny a la Biblitoeca Antoni Pladevall i Font.

Veure entrada completa