Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Miquel Ylla presentarà 'El llibre que va fer el cim. Vivència a la muntanya' a la Biblioteca de Taradell
Miquel Ylla presentarà el proper divendres, 14 de juliol, El llibre que va fer el cim. Vivència a la muntanya. Es tracta d'un conjunt de relats curts il·lustrats que tenen la muntanya com a nexe comú, i també la literatura.

Són narracions en què la poesia i la natura es confonen de manera bella i lírica. Molts dels escrits d'aquest llibre van ser publicats en diferents números del butlletí informatiu del Centre Excursionista de Taradell a partir de l'any 1999. El pròleg l'ha escrit la presidenta del Centre Excursionista de Taradell, Carme Delgado. La presentació començarà a les 8 del vespre i anirà a càrrec del fotògraf i alpinista Antoni Anguera. Tot seguit es farà una petita xerrada sobre Els llibres de muntanya tenen cos i ànima. L'activitat està organitzada pel Centre Excursionista de Taradell.

Veure entrada completa
Participa al Club Jove d’Estiu
Si t'agraden les novel·les d'aventura, d'acció, amb viatges, amb monstres i malsons o amb proves de superació, participa al Club Jove d'Estiu de la Biblioteca de Taradell.

Aquest any hem escollit  aquests dos llibres: Big Game: Caça major, de Dan Smith i Un monstre em ve a veure de Patrick Ness. Des de la Biblioteca de Taradell us facilitarem els exemplars dels llibres per a la lectura i un cop llegits ens trobarem el mes de setembre per fer una tertúlia-debat on exposarem les reflexions i opinions dels respectius llibres d'una manera amena i divertida. En definitiva, per compartir la lectura d'aquestes dues novel·les.

Veure entrada completa
Resultats del Premi Protagonista Jove 2016-2017

Fa unes setmanes es va fer públic el veredicte del 21è premi de Literatura Protagonista Jove.  Els premis convocats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) tenen els jurats de joves lectors més nombrós de l'estat espanyol, més de 6.500 infants i joves.

Aquest Jove Jurat es constitueix en el seu centre escolar, biblioteca o club de lectura, on defensen els seus candidats davant dels companys i, entre tots, decideixen el que consideren el millor llibre.

Veure entrada completa
El concurs 'No perdis el tren' ja té guanyadors
Un any més les biblioteques acreditades com a Punt d'Informació Turística (PIT)1 , amb la col·laboració de Renfe, han ofert als usuaris l'oportunitat de participar en el sorteig de cinc bitllets Interrail de segona classe per a dues persones.

Per participar només calia ser major d'edat, agafar una guia o revista de viatges en préstec i omplir una de les seixanta-cinc butlletes que oferia cadascuna de les biblioteques participants. En aquesta novena edició del concurs han participat 942 usuaris. A banda de la Biblioteca de Taradell també hi han participat les biblioteques d'Arenys de Mar, Artés, Berga, Caldes de Montbui, Calella, Cardedeu, Cardona, La Garriga, Gironella, Granollers (Can Pedrals), Igualada (Central), Malgrat de Mar, Manresa, El Masnou, Moià, El Pont de Vilomara i Rocafort, Puig-reig, Sabadell (Biblioteca Els Safareigs), Sant Celoni, Sant Joan de Vilatorrada, Torelló, Vic , Vilafranca del Penedès i el Bibliobús Pedraforca.

Veure entrada completa
Demana el ventall de l'estiu 2017 a la Biblioteca
Recull el ventall de l'estiu 2017 a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell i fest que t'acompanyi els dies més calorosos. 

Cada any, amb la pujada de les temperatures, arriba el ventall de les biblioteques. Enguany l'ha dissenyat Patricia Armada, il·lustradora i dissenyadora gràfica que treballa entre Ginebra i Barcelona. Fes-te una foto ben estiuenca amb el ventall i publica-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #viulabiblioteca.

 

Joan Carles González i Aureli Trujillo guanyen el 15è Premi Literari Solstici
Lisha Ye i Martí Mata es van imposar en categoria infantil, en el Premi Jordi Capell.

La quinzena edició del Premi Literari Solstici ja té guanyadors. Aquests dissabte es va conèixer el veredicte en un acte realitzat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. L'acte va comptar amb la presència d'Antoni Pladevall i Arumí, de la Comissió Premi Solstici; de Roser Capell de Oller, de Josep Castanyer, d'Òmnium Cultural i de Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell. 

En adults, el primer premi en la modalitat de poesia va ser per Aureli Trujillo i Cabezas, de Reus, per Serrell d'enigmes. El jurat , format per Carme Bayot, Aina Homs, Aleix Solà, Jesús Ramos i Lluís Rovira va destacar-ne el fet de ser “la gran riquesa en les descripcions i una reflexió molt interessant sobre el pas del temps, a través d'un estil reflexiu i l'ús d'imatges riques però sense floritures”. El segon premi va ser Joan Gimeno i Conesa, de Taradell, per L'arca de la vergonya per “una obra compromesa socialment que parla de temes tan transcendents com l'exili, la religió, la mort i l'amor, a mig camí entre l'esperança i el desencís, i amb un caire reflexiu i un llenguatge molt ric”.

Veure entrada completa
Taller de cinema amb pantalla verda a la Biblioteca
Els alumnes de 6è de Primària de les escoles de Taradell (Sant Genís i Santa Agnès, Les Pinediques i El Gurri) van realitzar a finals de maig un taller de cinema amb fons croma a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. 

Estava dirigida per l'empresa El Bombeto i va permetre als alumnes de les tres escoles conèixer i treballar amb la pantalla verda, una eina visual que permet separar actor i objectes que apareixen en un pla del fons d'aquest mateix pla utilitzant la diferència cromàtica. Així el  fons original pot ser substituït per qualsevol altre, ja sigui fotografia o vídeo i podem traslladar als participants a qualsevol espai real o imaginari, jugant amb les mides i el temps.

Veure entrada completa
Aquest dissabte, estrena televisiva del documental 'La Pemba torna a Goli'
Després de quatre mesos en què s'ha presentat per cinemes, teatres i festivals d'arreu de Catalunya, el documental La Pemba torna a Goli s'estrena aquest dissabte, a les 11 de la nit, al programa El documental del 33.

El film és una coproducció de la productora empordanesa Jopergon i TV3, que s'ha rodat a l'Himàlaia nepalès durant la tardor i que mostra com és la vida en una aïllada comunitat xerpa i, a la vegada, presenta a la seva protagonista com a exemple d'integració i superació. En el documental també es poden veure imatges de la Biblioteca de Taradell i del fons de Senderisme, excursionisme i viatge.

Veure entrada completa
Lliurament de la quinzena edició del Premi Literari Solstici
El jurat de la quinzena edició del Premi Literari Solstici format Lluís Rovira, Aina Homs, Jesús Ramos, Aleix Solà i Carme Bayot donarà a conèixer el veredicte d'aquesta edició el proper dissabte, 17 de juny, en un acte que es portarà a terme a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font a partir de les 12 del migdia.

En aquesta quinzena edició s'han presentat un total de 131 obres. De les 79 que s'han presentant a la modalitat d'adults, 46 ho han fet en prosa i 33 a la de poesia. Pel que fa al premi Infantil Jordi Capell, dels 52 treballs que s'han presentat, 28 han estat en prosa i 24 en poesia.

Veure entrada completa
 Exposició fotogràfica del segon homenatge a la Vellesa
Coincidint amb el 63è Homenatge a la Vellesa, l'Arxiu Fotogràfic ha preparat una exposició de fotografies antigues d'aquesta festa.

Concretament del 10 de maig de l'any 1956, quan a Taradell es va celebrar el segon Homenatge a la Vellesa. Un any més, l'Arxiu Fotogràfic de Taradell sortirà el carrer per oferir una mostra de fotografies d'aquesta segona edició d'un homenatge en el qual hi van assistir 67 avis i àvies de Taradell. L'exposició es podrà veure al vestíbul del Centre Cultural de l'11 de juny al 2 de juliol. Es tracta d'un recull d'un centenar de fotografies que capten els diferents moments de la festa.

Veure entrada completa