Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
L'hora del Conte: 'Trafàlgar, que contes?'
El proper dimecres, 14 de març, a partir de 2/4 de 6 de la tarda a la sala Infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font tindrà lloc l'Hora del Conte del mes de març.

En aquesta ocasió anirà a càrrec de la pallassa Trafàlgar i amb el nom de ‘Trafàlgar, que contes? ens explicarà contes en clau de gènere, tot promovent l'adquisició de valors i aptituds més enllà dels que tradicionalment s'atribueixen a la feminitat o la masculinitat. Es tracta d'històries on es qüestionen els estereotips de gènere i els clixés, mostrant models diversos promovent l'expressió de les idees dels infants, sentiments i emocions.

Veure entrada completa
A la Biblioteca de Taradell hi trobaràs el 'Quadern de debat familiar'
L'Ajuntament ha encetat un procés de participació a través del Quadern de debat familiar.

Aquest quadern, que entre altres equipaments municipals, el pots trobar a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, té com a objectiu conèixer la percepció sobre diversos aspectes relacionats amb el model de poble i detectar les possibles necessitats de tots els vilatans i vilatanes que hi viuen. Es tracta d'una eina de participació perquè totes les persones de Taradell prenguin la paraula, reflexionin i debatin sobre la situació actual del nostre municipi i opinin com els agradaria que fos en un futur.

Veure entrada completa
Jordina Cuní Casas guanya la travessa dels Oscars
Jordina  és la guanyadora de la travessa dels Oscars que des de fa catorze anys organitza la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

La 90a gala dels Oscars celebrada a Los Angeles la matinada del passat diumenge en el Dolby Theatre de Hollywood va desvetllar les pel·licules triomfadores del 2018. Des de fa catorze anys la Biblioteca Antoni Pladevall i Font fa una travessa entre els seus usuaris i enguany la guanyadora ha estat Jordina Cuní Casas, de Taradell. Casas ha encertat sis de les deu categories proposades: Millor pel·lícula (La forma del Agua), millor actor (Gary Oldman, d'El instante más oscuro), millor vestuari, d'El hilo invisible - Mark Bridges-), millor director (Guillermo del Toro de La forma del agua), millor actriu (Frances Mc Dormand - Tres anuncions en las afueras) i millor pel·lícula d'animació (Coco). La resta de categories que entraven a la travessa eren el de millor pel·licula de parla no anglesa, millor actor de repartiment, millor actriu de repartiment i millor banda sonora.

Veure entrada completa
Exposició: 'La carbassa, la poma i el pèsol, tres vegetals... molt femenins!'
Des del 21 de febrer i fins al 14 de març podeu visitar a l'entrada de la Biblioteca de Taradell l'exposició La carbassa, la poma i el pèsol, tres vegetals... molt femenins!.

La carbassa, la poma i el pèsol estan estretament relacionats amb tres protagonistes joves d'uns relats: la Ventafocs, la Blancaneus i la Princesa del pèsol, respectivament que formen part de l'anomenat cicle de contes adreçat a les noies adolescents quan havien de sortir de casa. Què tenen a veure aquests relats tan antics amb l'actual s. XXI? Per què n'hem de seguir parlant?

Veure entrada completa
Lectura del Manifest del Dia de les Dones i xerrada sobre Aurora Bertrana a la Biblioteca
Aquest divendres, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell acollirà la Lectura del Manifest del Dia de les Dones.

Tot seguit, a la mateixa Biblioteca, es podrà escoltar la xerrada de Miracle Sala Aurora Bertrana, primer viure, després escriure. L'acte està organitzat per Som Dones i començarà a 2/4 de 8 del vespre. Un cop acabi la conferència de Miracle Sala es farà la inauguració de l'exposició Aurora Bertrana, el virus de l'aventura, cedida per l'Institut Català de les Dones, que es podrà veure al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font fins al 18 de març. 

Nou Laboratori de lectura pel mes de març: 'El calaix de l'artista'
El proper divendres, 9 de març i el dilluns dia 19, a 2/4 de 6 de la tarda es farà un nou Laboratori de Lectura a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. 

L'activitat, que porta per títol El calaix de l'artista està inspirada en el conte Sóc un artista! de Marta Altès, entre d'altres. En aquesta ocasió, el Laboratori de Lectura anirà a càrrec de Montse Modelo, coresponsable de la sala Infantil de la Biblioteca. En aquest cas, el laboratori presenta un artista que ha obert un calaix i hi ha guardat la llum d'avui. Demà potser hi posarà el paisatge que veu des de la seva habitació. També serà un  bon lloc per a les postals d'estiu i els objectes que recull del carrer quan passeja. Qui sap si  algun dia tot això li farà servei davant d'un full en blanc.

Veure entrada completa
Dia Internacional de les Dones: Especial temàtic a la Biblioteca virtual
El 8 de març és el dia escollit per les Nacions Unides per commemorar el Dia Internacional de les Dones. 

La celebració no es basa en un únic fet,  però té el seu origen en les reivindicacions protagonitzades per les dones obreres, des de mitjans del s.XIX, davant de les precàries condicions laborals a què estaven sotmeses a l'època industrial. Actualment aquesta data contribueix a sensibilitzar la població entorn les desigualtats de gènere encara existents, reivindicar canvis més efectius i reconèixer les aportacions de les dones d'arreu del món en els diferents àmbits socials, culturals i econòmics.

Veure entrada completa
Ruta literària: 'Barcelona en femení'
El 8 de març anirem a Barcelona per fer un ruta literària en femení.

Ens hi acompanyarà l'editora Elisenda Albertí que  ens proposa conèixer la ciutat des de la perspectiva femenina a través d'històries i llegendes protagonitzades per dones barcelonines, des del segle IV fins al XIX. La població de Barcelona és pràcticament meitat homes i meitat dones. I sempre ha estat així, llevat dels períodes de guerres. Això vol dir que les dones són responsables de la meitat de la identitat de Barcelona. Tot i això, quan es parla de la història, els noms propis acostumen a ser masculins. Amb aquesta ruta es vol visibilitat a les protagonistes, a elles.

Veure entrada completa
Aquest dimarts comença un curs d'iniciació a la fotografia organitzat per l'Arxiu Fotogràfic de Taradell
El curs tindrà set sessions (els dimarts 7, 14 i 21 de març i els dimarts 3, 10, 17 i 24 d'abril) de les 6 de la tarda a les 8 del vespre.

Emiliano Moreno i Neus Saavedra són els professors del curs d'Iniciació a la fotografia que començarà aquest dimarts a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. Organitzat per l'Arxiu Fotogràfic de Taradell, l'objectiu d'aquest curs , sense places disponibles, és aprendre a fer bones fotografies i treure més suc a les opcions que t'ofereix la càmera.

El curs serà teòric i pràctic. A nivell teòric es parlarà de la fotografia digital, de l'exposició, de l'enfocament, de l'enquadrament, de la composició, dels tipus de fotografia, dels accessoris i també del flux de treball en fotografia digital. El curs però també serà pràctic. Serà el moment d'aplicar tots els coneixements apresos fent fotografies.

Veure entrada completa
Aquest divendres arriba a la Biblitoeca de Taradell 'Utopia. Perseguint els somnis'
Aquest divendres a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell descobrirem què es Utopia
El Xocolater de Taradell, Raül Cegarra, parlarà de la utopia i ho farà acompanyat de Xavier Coromina, escriptor, articulista esportiu i crític literari i de Begonya Nafria, coordinadora del grup Kids Barcelona de l'Hospital Sant Joan de Déu. L'acte, presentat per la periodista Laura Duran, porta per nom Perseguint els somnis i arriba amb motiu del desè aniversari del Xocolater de Taradell. Durant aquesta activitat, que començarà a 2/4 de 8 del vespre, hi haurà diverses sorpreses que s'aniran desvetllant durant la jornada.