Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
16è Premi Literari Solstici de Taradell
La biblioteca Antoni Pladevall i Font juntament amb la Comissió Premi Solstici ha convocat la setzena edició del Premi Literari Solstici de Taradell. 

Enguany, el termini de presentació de les obres és el dia 28 d'abril i la temàtica és lliure, tant per a la categoria A (fins a 12 anys fets al llarg del 2018) com per la B (a partir de 16 anys fets al llarg del 2018). Les obres han de ser inèdites i escrites en català.

Pel que fa als premis, s'estableixen dues modalitats en la categoria B amb 400 i 250 euros respectivament (Primer i segon premi de poesia i primer i segon premi de prosa) mentre que a la categoria A -Premi Infantil Jordi Capell- es lliurarà un primer premi en prosa i un altra en poesia que consistirà en un lot de llibres.

El lliurament de premis es farà el dissabte 16 de juny a la Biblitoeca Antoni Pladevall i Font.

Veure entrada completa
'La importància de ser Frank' al Club de Lectura del mes de maig
The importance of being EarnestLa importància de ser Frank, l'obra més coneguda d'Oscar Wilde, és el llibre que es comentarà en el Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell del mes de maig. 

En aquesta ocasió el Club de Lectura estarà conduït per la filòloga taradellenca Anna Fernández i es farà el 22 de maig a 2/4 de 8 del vespre. La importància de ser Frank és una comèdia alegre, amb humor intel·ligent, irònic i a vegades absurd que retrata de manera crítica l'alta societat anglesa del segle XIX a partir dels embolics amorosos de dos Earnest (Ernest).

Veure entrada completa
Els llibres i documents adquirits a la Col·lecció Local en el darrer any

Cada any la Col·lecció Local es va ampliant, ja sigui recopilant llibres editats anteriorment o també amb les noves propostes. Aquí teniu un llistat amb els llibres i el CD que s'han presentat el darrer any i que opodeu trobar a la Biblioteca de Taradell. L'objectiu de la Col·lecció Local és recollir, tractar, conservar i difondre tot el material necessari per a l'estudi del nostre poble.  

Veure entrada completa
Les novetats en novel·la Juvenil a la Biblioteca per aquest Sant Jordi

Des de la Biblioteca de Taradell tenim algunes propostes per aquest Sant Jordi. Aquí teniu una selecció de vuit novetats en novel·la juvenil que podreu venir a buscar a partir d'aquest dilluns.

Veure entrada completa
Les novetats en novel·la per Sant Jordi a la Biblioteca de Taradell

Des de la Biblioteca de Taradell tenim algunes propostes per aquest Sant Jordi. Aquí teniu una selecció de vint novetats en novel·les que podreu venir a buscar a partir d'aquest dilluns.

Veure entrada completa
Un microconte de Jordi Estrada, a la façana de la Biblioteca de Taradell
Per quart any consecutiu, la Biblioteca de Taradell se suma a les activitats que s'organitzen des dels Serveis Territorials de la Catalunya Central per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Des d'aquest dimecres a la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es pot llegir un microconte. Si l'any passat l'escollit va ser Ramon Erra, enguany el protagonista és l'escriptor Jordi Estrada. El primer any es va comptar amb un microconte d'Antoni Pladevall i el 2016 un de Joan Pinyol. 

Veure entrada completa
Exposició 'Abril poètic' a la Biblioteca de Taradell
Una vintena poetes locals de Taradell exposen la seva obra al vestíbul de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

En el marc del projecte Abril Poètic que es porta a terme des del 2005 a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell es pot visitar una exposició de poemes de diversos poetes taradellencs i poetesses taradellenques amb l'objectiu de difondre la producció poètica dels autors locals. Enguany compta amb la participació de 20 poetes locals que exposaran la seva obra al vestíbul de la Biblioteca fins al 28 d'abril. Enguany els 20 autors que exposen els seus poemes a la biblioteca són: Lídia Arimany, Carme Bayot, Carme Casadevall, Rosa Codina, Eloi Creus, Aniol Florensa, Lola Hosta, Frederic Jané, Lluís Mauri, Mercè Naudi, Noèlia Pérez, Glòria Pons, Jesús Ramos, Mercè Romeu, Rita Sañé, Maria Sellés, Marcel·lina Serra, Mercè Voltas i Miquel Vivet.

Veure entrada completa
La poesia de Pilar Cabot al Club de Lectura del mes d'abril
La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell dedica el mes d'abril a la poesia i el Club de Lectura no n'és una excepció. 

Els membres del Club de Lectura també llegiran poesia aquest mes d'abril. Concretament llegiran una selecció de poemes que ha realitzat Montse Llorens de l'obra de Pilar Cabot, que va morir el passat mes de maig. Amb Llorens, experta en la poesia de Cabot comentarem aquests poemes el 26 d'abril a 2/4 de 8 del vespre. 

En aquest recull de l'obra de Cabot, que podeu recollir a la Biblioteca, hi trobem, per exemple, poemes del llibre Avui estimo Baudelaire (Columna, 1988Ç), Els versos obstinats (Edicions Comte d'Aure, 2003), Els rossinyols insomnes (Pagès eidtors, 2008), La remor f'un molt antic silenci (Tèmenos, 2011) o Vol ballar un tango amb mi, senyor Vivaldi? (Tèmenos, 2015).

Veure entrada completa
Inscripcions obertes per la setena edició d'El Racó d'en Tià
Les preinscripcions per l'edició de primavera d'El Racó d'en Tià ja es poden fer a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font o a les oficines de l'Ajuntament de Taradell fins al 14 d'abril.

L'activitat es portarà a terme a la sala infantil de la Biblioteca, tots els dimecres entre 18 d'abril i el 20 de juny de les 10 del matí a les 12 del migdia. El Racó d'en Tià és una activitat organitzada conjuntament entre la Biblioteca, l'Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat la Plana amb la finalitat d'acompanyar en la criança ja que “no sempre és fàcil i és millor viure-la en companyia”. Està destinat a mares i pares amb fills de 0 a 3 anys i pensat per a infants que no vagin a l'escola bressol i vagin acompanyats per la mare, el pare o per tots dos perquè “hi ha moments que necessites compartir, preguntar, escoltar i expressar-te”. Els avis, àvies i cuidadors també hi seran benvinguts (si queden places lliures). L'activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia.

Veure entrada completa
Inscripcions obertes pel 'Taller d'interpretació poètica'
Els dimarts 10 i 17 d'abril la Biblioteca Antoni Pladevall i Font organtiza un taller d'interpretació poètica per adults que anirà a càrrec de Montse Vilà de TeatrArt

L'activitat està emmarcada dins del Bibliolab i a través d'exercicis de vocalització, dicció, expressió i interpretació, els alumnes descobriran una altra manera de llegir i interpretar la poesia. Cal inscripció prèvia i les places són limitades. 

La poesia serveix d'excusa per treballar l'expressió oral. De forma lúdica, es parla de la importància de diferents elements que intervenen en la comunicació, posant especial atenció en la interpretació del text.

Veure entrada completa