Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
'Animals de tots colors' de Clara Gavaldà al Nascuts per Llegir
Animals de tots colors, al Nascuts per Llegir i amb Clara Gavaldà.

La rondallaire Clara Gavaldà proposa per aquesta nova edició del projecte Nascuts per Llegir una sessió de contes adreçats a infants menors de 3 anys. En aquests contes hi trobarem una pila d'animals, de colors i moltes coses per descobrir. Una bona manera d'iniciar els més petits en l'hora del conte i passar-ho bé pares i fills junts. Serà el dimecres 29 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda.

Veure entrada completa
Presentació dels millors treballs de recerca de Batxillerat de l'INS Taradell
Tres dels alumnes de batxillerat de l'INS TARADELL ens presentaran els seus treballs de recerca.
El proper divendres, 24 de novembre, a les 7 de la tarda i a la biblioteca Antoni Pladevall de Taradell, es farà una exposició pública del treballs de recerca seleccionats per l'Institut de Taradell que han realitzat els alumnes que actualment cursen segon de Batxillerat del mateix centre. Concretament es presentaran tres treballs que han estat elaborats per Roger Homs, Oriol Coromina i Bernat Coromina.
Veure entrada completa
Dia Internacional contra la violència vers les dones a la Biblioteca de Taradell
El 25 de novembre de 1981 va ser declarat Dia internacional contra la violència vers les dones.

Taradell tornarà a mostrar el seu rebuig a la violència vers les dones. Amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones s'han organitzat diversos actes que alhora serviran per sensibilitzar i conscienciar al conjunt de la població per tal d'assolir, per fi, la igualtat i acabar amb la històrica discriminació i dominació de l'home sobre la dona.

Veure entrada completa
Participa al Club de Lectura Jove de la Biblioteca de Taradell
La Biblioteca Taradell et proposa participar al 22è Premi de Literatura Protagonista Jove amb el propòsit d'estimular la lectura d'imaginació en els nois i noies.

Per aquest motiu organitza un Club de Lectura adreçat a joves de 15 i 16 anys que llegiran les lectures proposades pel Premi Literatura Protagonista Jove. Es tracta d'un espai de trobada i intercanvi d'experiències i opinions entre persones que comparteixen un mateix interès: la lectura.

Veure entrada completa
Trobada de Clubs de Lectura a Granollers
Un any més, els usuaris dels clubs de lectura tornen a trobar-se al voltant de la lectura.

Més de 1.300 lectors de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, entre ells el de la Biblioteca de Taradell, assistiran el 27 de novembre a la sisena trobada dels clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Enguany serà al Teatre Auditori de Granollers per gaudir de la representació, en exclusiva, de l'obra de teatre Els tres aniversaris, una comèdia de Rebekka Kricheldorf amb la traducció del Joan Negrié, dirigida per Jordi Prat i Coll, i representada per  Rosa Boladeras, Joan Negrié, Miranda Gas, Màrcia Cisteró, Anna Alarcón i Albert Triola.

Veure entrada completa
'A la llum d'en Toca-sons', a l'Hora del conte d'aquest dissabte
Coneixeu la història del bandoler Jaume Masferrer, més conegut com en Toca-sons?

Sabies que havia format part de la quadrilla d'en Serrallonga i que més endavant va muntar la seva pròpia banda de bandolers durant el s. XVII? En Toca-sons és el personatge que dóna vida a la festa que es fa a Taradell cada 25 d'agost des de l'any 1993. 

Aquest dissabte a partir les 12 del migdia a la Biblioteca de Taradell descobrirem alguns dels secrets més ben guardats del bandoler taradellenc a l'Hora del conte que ens han preparat l'Associació Festa d'en Toca-sons. Amb el nom d'A la llum d'en Toca-sons es farà un recorregut per la seva història i s'explicarà la vida real del nostre estimat bandoler. La llegenda continua...

Matinal de recerca etnològica a la Biblioteca de Taradell
La biblioteca de Taradell va ser dissabte l'escenari de la V jornada de la presentació de la recerca etnològica a la Catalunya Central 2017 que va comptar amb vuit ponències.

L'acte el va encetar l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, que va destacar la feina realitzada des de la Biblioteca de Taradell i des del Grup de Recerca i també a la gent del Museu del Ter "perquè són el motor d'aquestes trobades i també per comptar amb Taradell" així com també a totes les persones que feien les ponències "per les hores dedicades a fer recerca etnològica". Finalment va voler dedicar la jornada de Cultura Viva a Lluís Puig, conseller de Cultura a l'exili, una persona que dimarts, en la visita de molts alcaldes a Bèlgica "el vaig veure molt afectat".Carles García, director del Museu del Ter, va recollir la proposta de Verdaguer, ja que "perquè en Lluís Puig ha fet molt per la Cultura Popular". García en la benvinguda a la Jornada va assenyalar que permet "compartir experiències de recerca i donar a conèxier noves propostes, idees i col·laboracions" i va elogiar el Grup de Recerca local de Taradell, amfitrions de la jornada, per "la seva tasca d'excepcional de recerca" i va animar a tothom a seguir "treballant per la recerca etnològica".

Veure entrada completa
Taller: De què està feta la vida.Models moleculars' per commemorar la Setmana de la Ciència
La Setmana de la Ciència és l'esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l'àmbit europeu.

Durant uns dies, un gran nombre d'entitats i institucions d'arreu organitzen activitats amb l'objectiu de fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d'ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera. Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font ja fa uns anys que ens sumem en aquesta celebració. Per aquest motiu hem preparat, pel proper dimecres, el taller De què està feta la vida. Models moleculars i que està adreçat als alumnes de Ciències i Ciència Aplicades de Quart d'ESO de l'INS Taradell.

Veure entrada completa
Descarrega’t l’app infantil Bibliojuga amb el Gènius
L'aplicació mòbil Bibliojuga amb el Gènius ofereix vuit jocs protagonitzats pels personatges del portal infantil Gènius de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Els nens i nenes hi trobaran jocs del tipus laberint, “memory”, les set diferències i el de buscar i trobar elements dins d'una escena, tots ells protagonitzats pel Gènius, la Valentina, el PlayMe i el Bit. L'aplicació està disponible per als sistemes Android i iOS. Es tracta de la segona aplicació mòbil que llença la Xarxa de Biblioteques Municipals, que ja disposa de l'app BibliotequesXBM, adreçada al públic adult i que permet cercar activitats i biblioteques, dur el carnet al dispositiu mòbil o consultar el catàleg de documents.

El Grup de Recerca de Taradell, amfitrió de les jornades de Cultura Viva 2017
La Biblioteca de Taradell serà la seu, aquest dissabte, de la V jornada La recerca etnològica a la Catalunya Central

Es tracta d'unes jornades que formen part del programa Cultura Viva, una iniciativa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i que té com a objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya. Cultura Viva retorna així a les comunitats que han estat objecte d'estudi els coneixement que elles mateixes han contribuït a crear. El programa es desenvolupa, al llarg de l'any, per tot el país.

Veure entrada completa