Taradell rep per tercera vegada consecutiva el Segell Infoparticipa

Dijous 20/04/2017
Entrega Segell Infoparticipa 2016
L'Ajuntament de Taradell ha tornat a revalidar per tercer any consecutiu el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència del web municipal (www.taradell.cat). El distintiu l'atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en les webs dels ajuntaments, consells comarcals i aquest any també les diputacions.

 

El portal web de l'Ajuntament ha estat dels 93 municipis catalans que s'ha reconegut amb el segell. Ha obtingut unapuntuació del 90,38%, complint un total dels 47 indicadors dels 52 marcats en aquesta edició i tots ells englobats en cinc grans àrees: qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, com es gestionen els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions...), quina informació es proporciona sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines ofereixen per la participació ciutadana.

L'acte de reconeixement i entrega dels diplomes als ajuntaments guardonats va tenir lloc el dimecres 19 d'abril a la Universitat Autònoma de Barcelona on l'alcalde, Lluís Verdaguer va recollir el guardó.

El Segell Infoparticipa es va concebre l'any 2013 amb l'objectiu d'incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. A la segona edició, l'any 2014, l'Ajuntament de Taradell va obtenir la primera distinció i l'any 2015, a la tercera edició, encara que la UAB incorporés més indicadors adaptats a la llei de transparència també va obtenir la distinció superant el compliment del 90% dels indicadors.

L'Ajuntament de Taradell, seguirà apostant i treballant per mantenir i millorar els resultats obtinguts i posar a disposició dels conciutadans de tota aquella informació necessària al nostre lloc web.