L’Ajuntament de Taradell ha renovat, per quart any consecutiu, el Segell Infoparticipa

Dijous, 26/04/2018

L'Ajuntament de Taradell ha estat distingit novament amb el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir d'una anàlisi realitzada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP).

Aquest guardó és un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya: Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions. Es tracta d'una marca de qualitat que doni garanties de confiança i credibilitat a la ciutadania, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

Infoparticipa 2017

Aquestes bones pràctiques es defineixen en 52 indicadors que s'utilitzen per avaluar la informació publicada als webs municipals, els quals s'han adaptat a la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Les avaluacions d'enguany tenen especialment en compte la qualitat de les informacions publicades, les quals han de ser ben nombrades, vinculades per conceptes homogenis, que es trobin amb facilitat i que sempre estiguin actualitzades.  

En aquesta cinquena edició, s'han reconegut 92 municipis dels 948 que hi ha a Catalunya. El LPCCP ha certificat el compliment de 48 dels 52 indicadors avaluats després de revisar el web municipal www.taradell.cat, assolint, així, una puntuació del 92,31%. Des de 2014, l'Ajuntament de Taradell supera el 90% de compliment dels indicadors esmentats.

Segell Infoparticipa 2017

Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell, va recollir el guardó en un acte que es va celebrar el 25 d'abril a la Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'esdeveniment va ser presidit per la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i va comptar amb les intervencions d'Amparo Moreno, directora del LPCCP; Miguel Ángel Gimeno, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya; Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i Virginia Luzón, vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB. Finalment, Manuel Villoria, expert en transparència i catedràtic del Departament de Dret Públic i Ciència Política de la Universitat Rei Joan Carles va realitzar una conferència sobre el repte de la transparència.

Els resultats es publiquen georeferenciats, al Mapa Infoparticipa www.mapainfoparticipa.com