La diversitat cultural dels nostres pobles a través de les vídeoentrevistes del projecte ‘Perfils’

Dijous 15/06/2017

Perfils 2017 entrevista Taradell

El projecte “Perfils, Apropament al fet migratori” del curs 2016-2017 ha comptat amb la participació de 107 alumnes de l'Institut de Taradell i de 60 de l'Escola Vedruna de Tona de 2n d'ESO.

També hi han participat 31 persones procedents de 20 països diferents i que actualment resideixen a la comarca d'Osona, majoritàriament a Taradell i Tona. Aquests països són Argentina, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Escòcia, Estats Units d'Amèrica, França, Geòrgia, Holanda, Hondures, Marroc, Mèxic, Nigèria, Perú, República Dominicana, Romania, Tailàndia, Ucraïna, Uruguai i Veneçuela.

Aquest és un projecte educatiu centrat en la interculturalitat i el coneixement de la diversitat cultural impulsat per la Mancomunitat La Plana i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

Perfils 2017 entrevista Taradell
Es va iniciar el mes desembre de 2016 i ha acabat el maig de 2017 i durant aquests mesos s'han desenvolupat diverses sessions, en formats diferents, tant dins com fora de les aules. Per una banda s'han dut a terme xerrades i dinàmiques a les aules a càrrec de l'entitat Irènia entorn les dades i causes socials, demogràfiques i econòmiques del fet migratori, com també sobre els estereotips i prejudicis que envolten la immigració i el nostre dia a dia.

 

Els mateixos alumnes són el que han portat a terme la part més pràctica del projecte fent un apropament personal a diverses experiències migratòries a través de converses-entrevistes. Aquestes entrevistes han estat enregistrades i editades per una professional per més tard poder-les visualitzar i compartir amb la resta de companys i companyes a les aules.

Perfils 2017 sessió Botsho Tona
 

El resultat final ha estat recollit en un DVD el qual compta amb totes les entrevistes realitzades i està disponible a les biblioteques de Taradell i Tona. Així mateix, també es poden veure les converses enregistrades a través del canal de YouTube de la Mancomunitat La Plana. Tal i com es va fer l'any passat, totes les entrevistes s'han pogut visualitzar a les Biblioteques de Taradell i Tona del 19 al 27 de maig en motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural (21 de maig).

El resultat final ha estat recollit en un DVD el qual compta amb totes les entrevistes realitzades i està disponible a les biblioteques de Taradell i Tona. Així mateix, també es poden veure les converses enregistrades en el video següent: